HomeNieuwsLifestyleAziatisch olifantje geboren in Pairi Daiza

Aziatisch olifantje geboren in Pairi Daiza

Het dierenpark Paira Daiza was op dinsdagavond getuige van een heuglijke gebeurtenis. De Aziatische olifant Aye Chan May beviel er van een kalfje. Zowel moeder als dochter stellen het uitstekend, meldt Pairi Daiza vandaag.

Kalm en teder

Het is al de derde keer dat een olifantenkalf in het dierenpark wordt geboren. De bevalling gebeurde omstreeks kwart voor zeven ’s avonds en verliep heel vlot. “Dit is een van de snelste geboortes die ik ooit meegemaakt heb. May heeft het fantastisch gedaan en ze doet het heel goed met haar pasgeboren kalfje. Ze is kalm en teder en respecteert ook de aanwezigheid van haar verzorgers”, zegt Rob Conachie, hoofd olifanten bij Pairi Daiza. Moeder May is al twee keer eerder bevallen, maar in 2016 overleed haar tweede kalfje. Dat deze keer wel alles goed verliep, was een hele opluchting voor het team van Pairi Daiza. “Alles loopt eigenlijk op wieltjes.”

Nog meer heuglijk nieuws

En het kan binnenkort opnieuw feest worden in Pairi Daiza: ook de 15-jarige olifant Farina is hoogzwanger. De geboorte is extra speciaal omdat de Aziatische olifant met uitsterven bedreigd is. Dankzij de geboorte telt de olifantenkudde op Pairi Daiza nu 21 leden.

Het bericht Aziatisch olifantje geboren in Pairi Daiza verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels