HomeNieuwsLifestyleApple raadt afplakken camera van MacBook af

Apple raadt afplakken camera van MacBook af

Heel wat mensen plakken de webcam van hun MacBook af om te voorkomen dat hackers hen zonder het te weten filmen. Volgens Apple hoeft dat niet én kan het bovendien schadelijk zijn voor het apparaat.

MacBooks beschikken standaard over een ingebouwde webcam. Het is echter al meer dan eens gebeurd dat mensen met slechte bedoelingen de controle nemen over een camera van een laptop en vervolgens de eigenaar filmen zonder hun medeweten. Dat is geen fijne gedachte en daarom plakken heel wat mensen hun webcam af met tape of een post-it.

Weinig speling tussen scherm en toetsenbord

Apple ziet echter geen reden om dat te doen bij hun MacBooks en waarschuwt zelfs voor mogelijke problemen die daaruit kunnen voortkomen. Het afplakken van de camera kan immers schade toebrengen aan het scherm van je laptop omdat er enorm weinig speling zit tussen het display en het toetsenbord. Is de tape dus te dik, dan kan je problemen krijgen. Daarnaast kan het afplakken van de webcam de werking van de lichtsensor verhinderen waardoor de automatische helderheid van het scherm niet meer functioneert.

Groen lichtje

Volgens Apple hoef je de camera niet af te plakken omdat je steeds weet wanneer de webcam aanstaat via het groene lichtje. De camera werkt nooit als het groene lichtje niet brandt. Mocht het lichtje zonder reden plots aangaan, dan weet je dat er iets mis is en kan je actie ondernemen. Je kan ook nakijken welke apps je camera gebruiken en de toestemming daarvoor in- of uitschakelen.

Apple

Dunne tape

Sommige werkgevers verplichten hun werknemers echter om de camera af te plakken. In dat geval raadt Apple aan om een tape te gebruiken die geen lijmresten achterlaat en niet dikker is dan 0,1 millimeter. Ze adviseren tevens om de tape er telkens waar af te halen als je de laptop dichtklapt.

Het bericht Apple raadt afplakken camera van MacBook af verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels