Vind ons op

Zita

Met dit simpel trucje biedt je mondmasker meer bescherming

Lifestyle

Met dit simpel trucje biedt je mondmasker meer bescherming

Sinds vorige week zijn mondmaskers verplicht in alle winkels. Er is echter heel wat twijfel over de efficiëntie van die maskers. Een van de redenen is de manier waarop het nét niet aansluit op je gezicht. Tenzij je het volgende trucje toepast.

Voor de meer ervaren TikTokkers onder ons doet de naam Olivia Cui een belletje rinkelen. De Chinees-Canadese tandarts deelt wel vaker handige tips op haar kanaal. Deze keer legt ze uit hoe je een mondkapje beter laat aansluiten op je gezicht. Vooral bij mensen met een klein gezicht zit het kapje aan de zijkanten vaak te los.

Miljoenen views

Om dat op te lossen adviseert Cui om het mondkapje dubbel te vouwen in de lengte en een knoop te leggen in de beide oorlussen. De knoop moet zo dicht mogelijk tegen de stof van het kapje aan zitten. Daarna zitten er aan de zijkanten nog twee ronde gaten. Die duw je naar binnen. Als je die richtlijnen allemaal goed opvolgt, zou je helemaal veilig naar de winkel kunnen aan.

De tip moet duidelijk goed werken, want het regent complimenten onder het filmpje, dat al bijna 4 miljoen keer werd bekeken.

@oliviacuidmdHighly requested 60s version of my viral mask hack ##fyp ##doctorsoftiktok ##masktutorial ##covid19 ##viral ##maskhack ##learnontiktok♬ original sound – oliviacuidmd

Het bericht Met dit simpel trucje biedt je mondmasker meer bescherming verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top