HomeNieuwsLifestyleApple maakt oude iPhone inderdaad trager

Apple maakt oude iPhone inderdaad trager

Apple heeft bevestigd dat de oude iPhones expres vertraagd worden. Volgens de electronicagigant doen ze dat om de accuduur te verlengen.

Een reddit-gebruiker stelde vast dat zijn iPhone veel sneller ging toen hij de batterij had vervangen. Ook verschillende benchmarktesten wezen uit dat de snelheid van de smartphone beïnvloed werd door de accu. De theorie werd een derde keer bewezen door de makers van Geekbench. Na verschillende onderzoeken merkten zij op dat het verschil vooral significant was bij een iPhone 6.

Bescherming tegen het uitvallen

Volgens Apple heeft dat niets te maken met verkoopstrucs. Het bedrijf wil hun klanten geen nieuw exemplaar aansmeren met het vertragen van de iPhones, maar een crash vermijden bij een piekstroom.

Het probleem doet zich vooral voor bij de Lithium-ionbatterij. “Wanneer de accu wat ouder is, is deze minder goed in staat om een piekstroom te leveren. Dat kan ertoe leiden dat het apparaat overwachts afsluit om de elektrische componenten te beschermen”, legt de electronicagigant uit aan TechCrunch. Daarmee erkent Apple dat de prestaties van de processor inderdaad worden teruggeschroefd.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels