HomeNieuwsLifestyleMarleying: de vervelende datingtrend die opduikt tijdens Kerstmis

Marleying: de vervelende datingtrend die opduikt tijdens Kerstmis

Ben je vrijgezel tijdens de feestdagen en krijg je plots een bericht van je ex? Dan is het oppassen geblazen, want misschien is je voormalige wederhelft je aan het Marleying.

De eindejaarsfeesten zijn voor veel singles geen pretje. Tijdens elk familiefeest vraagt je oma of je nog geen partner aan de haak hebt geslagen, er wordt aan de lopende band romantische muziek afgespeeld en ook op de buis zijn er alleen maar romcoms te zien.

Net tijdens deze periode zoeken veel exen blijkbaar opnieuw contact met elkaar. Volgens de datingsite eHarmony, die een rondvraag heeft gedaan bij meer dan 4.000 Britten, heeft 11% dit al eens meegemaakt. Het kan dan gaan van een kort bericht tot een lange smeekbede op Facebook om de relatie nog een kans te geven.

Charles Dickens

Rachel Lloyd van de datingsite plakte zelfs een term op deze trend: Marleying. Daarmee verwijst ze naar het boek ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Daarin krijgt het hoofdpersonage Ebenezer Scrooge plots bezoek van de geest van zijn oude businesspartner Jacob Marley, die al zeven jaar overleden is.

Als je al lang nostalgische gevoelens koesterde, is dit misschien het moment om de relatie nieuw leven in te blazen. Maar in de meeste gevallen is zo’n berichtje wel het laatste waar je nood aan hebt tijdens de eindejaarsperiode. Volgens Lloyd is het dus niet altijd wijs om opnieuw af te spreken met je oude vlam. “Het is belangrijk dat je allebei op dezelfde golflengte zit. Anders blijft er altijd één iemand verward of gekwetst achter.”

HET WEER VANDAAG

Brussel
onbewolkt
32.8 ° C
34 °
30.9 °
23 %
5.7kmh
0 %
vr
34 °
za
33 °
zo
34 °
ma
29 °
di
28 °

Populaire Artikels