HomeNieuwsLifestyleAntwerp 10 Miles verwacht opnieuw meer dan 30.000 sportievelingen

Antwerp 10 Miles verwacht opnieuw meer dan 30.000 sportievelingen

De Antwerp 10 Miles verwacht zondag meer dan 30.000 deelnemers te verwelkomen op zijn 36ste editie, over alle afstanden heen. Titelverdedigers Michaël Somers en Nina Lauwaert staan ook opnieuw aan de start. Het decor voor zowel start als aankomst blijft Linkeroever, net als vorig jaar op de Gloriantlaan.

Om het vertrek van de vele duizenden lopers op de hoofdafstand in goede banen te leiden, wordt er met vier ‘waves’ gewerkt. De eerste start om 13.30 uur. Het parcours loopt zoals de traditie wil van Linkeroever via de Kennedytunnel richting binnenstad, met passages op de Scheldekaaien en de Grote Markt om uiteindelijk via de Waaslandtunnel weer naar de overkant van de Schelde te trekken.

«Antwerpen is klaar om weer te vlammen, op en naast het geweldige parcours», zegt Antwerps schepen van Sport Peter Wouters (N-VA). «Tienduizenden deelnemers lopen naar gezonde gewoonte de longen uit hun lijf terwijl de massaal aanwezige supporters hun exemplaren uit hun lijf schreeuwen. Ook in 2022 gaat onze sporthoofdstad laten zien waarom de AG Antwerp 10 Miles het grootste loopfeest van Vlaanderen is.»

Kennedytunnel afgesloten

Wie de zowat 16 kilometer van de ‘echte’ 10 Miles iets te veel van het goede vindt, kan ook kiezen voor de 6,8 kilometer lange Short Run die op Linkeroever blijft. Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen deelnemen aan de 1,8 km lange Kids Run.

De 10 Miles betekent steevast een hele uitdaging op het vlak van mobiliteit, niet in het minst vanwege het afsluiten van de Kennedytunnel richting Nederland en de duizenden deelnemers die van en naar Linkeroever moeten geraken. De Lijn zet voor dat laatste alvast 22 extra trams in. Deelnemers en toeschouwers worden aangemoedigd om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/antwerp-10-miles-verwacht-opnieuw-meer-dan-30000-sportievelingen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels