HomeNieuwsLifestyle‘Anorexia’-been blijkt optische illusie

‘Anorexia’-been blijkt optische illusie

Een Italiaans modehuis heeft wat kritiek uitgelokt met een foto van een nieuw paar schoenen. Het model dat met de ballerina’s poseert, zou een extreem magere kuit hebben. Maar schijn bedriegt.

Het Italiaanse modemerk Mansur Gavriel heeft zijn schoenencollectie onbedoeld heel wat media-aandacht bezorgd. Toen het bedrijf op Instagram een foto deelde van hun nieuwe lamsleren ballerina’s, regende het boze kritieken in de commentaren. Het was weliswaar niet het paar schoenen dat zorgde voor de woede, maar wel de anorectische kuit van het model.

(Lees verder onder de foto.)

 

View this post on Instagram

 

MG Ballerinas in White lambskin ❤ #mansurgavriel

A post shared by Mansur Gavriel (@mansurgavriel) on

Optische illusie

“Verwijder deze foto. Jullie promoten een ongezond lichaamsbeeld”, reageerde een volger op de reclameprent. Velen dachten dat het om een foutgelopen photoshopincident ging, maar niets bleek minder waar. Wie de foto onder de loep neemt, ziet dat het om een optische illusie gaat. Het model draagt een beige jurk die dezelfde tint heeft als de achtergrond en er bijgevolg volledig in opgaat. Bovendien knielt het model waardoor het lijkt alsof een deel van haar kuit volledig wordt weggeknipt. Hoewel sommigen wezen op het gezichtsbedrog, bleef de kritiek aanhouden. “Waarom hebben ze niet voor een jurk in een contrasterende kleur gekozen? Ik krijg hier nachtmerries van”, schreef iemand. Mansur Gavriel zal alleszins niet treuren om de hevige reacties. Slechte reclame is per slot van rekening ook reclame.

Het bericht ‘Anorexia’-been blijkt optische illusie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels