HomeNieuwsLifestyleVijf weekendactiviteiten die je kan combineren met het stemmen

Vijf weekendactiviteiten die je kan combineren met het stemmen

Omdat we zondag met z’n allen naar de stembus trekken, blijven we dit weekend in eigen land. Maar ook in België valt er vanalles te beleven. Met deze weekendactiviteiten zal je je niet vervelen.

Côté Jardin

26/5

Op zondag verandert de binnentuin van de Gentse Bijloke in de gezelligste tuin van Vlaanderen, met een picknick in het gras en een streepje muziek in openlucht. Trek dus van het stemhokje rechtstreeks naar de Bijloke, strandlaken en knapzak onder de arm, voor een namiddag vol sfeer en muzikale ontdekkingen. Op het podium: een reeks artiesten die doorgaans niet op een festivalaffiche terechtkomen, van symfonisch klassiek tot gipsyswing. Nestel je op een dekentje of in een strandstoel, waag je tussen het luisteren door eventueel aan een spelletje petanque en geniet van een zondag zoals die moet zijn.

Foto Gert Vandepoele

bijloke.be

Vegan Street Festival

25/5

Het Vegan Street Festival, deze zaterdag op de Vismarkt in Brussel, is een groot feest voor en met alles wat veganistisch is. Je vindt er heel wat foodtrucks met allerlei vegan lekkers: gezonde slaatjes en smoothies, maar ook heerlijke burgers, ijsjes en taarten en zelfs kaas. Het festival draait bovendien om meer dan eten: je scoort er evengoed andere veganistische producten zoals kleren, schoenen, make-up en verzorgingsproducten. Ten slotte kan er ook gedanst worden op de voorziene beats en babbelen experten ter zake tijdens verschillende talks over alles wat veganistisch is.

Foto Facebook @Voodoo Vegan

veganstreetfestival.com

Bike-in Cinema

24/5

Naar aanleiding van de Critical Mass Belgium op zaterdag 25 mei wordt De Roma in Borgerhout op 24 mei alvast omgetoverd tot een waar fietsparadijs. Een Critical Mass wil namelijk plaatsmaken voor de fiets op de openbare weg, en dus kan je in De Roma vrijdagavond met fiets en al naar de cinema. De deuren gaan al om 16 uur open met een selectie van kortfilms met fietsen voor de allerkleinsten, en om 20 uur zijn de grote mensen aan de beurt voor hun dosis fietsfilms. Rijd zo de zaal binnen met je (bak)fiets, of pik de films mee vanop het balkon.

weekendactiviteiten
Foto ’14’

deroma.be

Dieren op maat

nog t.e.m. 29/9

Gent – Dieren op maat, de nieuwste tentoonstelling van het Gentse Designmuseum (dat je gratis kan bezoeken met je museumpas), gaat op zoek naar design tussen mens en dier. Want de relatie tussen mensen en dieren is vaak stof voor pittige discussies: veehouders die werken op kleine oppervlakten, laboratoriumvlees, aaibare huisdieren, robots in dierenvorm… Hoe kunnen mensen en dieren duurzaam samenleven, en kunnen we dierlijke grondstoffen vervangen? Dat is de vraag waarover de designers in deze tentoonstelling zich gebogen hebben, met boeiende producten tot gevolg.

designmuseumgent.be

ACHTER/AF

24/5

Theatergezelschap De KOE wordt dertig jaar en viert dat zoals het een theatergezelschap betaamt, met een voorstelling. Geen gewone voorstelling, uiteraard: ACHTER/AF is een boekvoorstelling, van het boek dat ze schreven om er een voorstelling over te kunnen maken. Het wordt een avond vol herinneringen en hernemingen, vol confessies en conferences, vol oude liefdes, vol plannen en oud zeer. De makers van De KOE kijken terug op zichzelf, maar ook op het terugkijken zelf. Want is het eigenlijk wel een goed idee om terug te kijken, en is het mogelijk om tegelijk terug te kijken en vooruit te blikken?

Foto Koen Broos

nona.be

Het bericht Vijf weekendactiviteiten die je kan combineren met het stemmen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels