HomeNieuwsLifestyleAmerikaanse rappers zorgen voor recordaantal verkochte flessen cognac

Amerikaanse rappers zorgen voor recordaantal verkochte flessen cognac

De Franse wijnboeren hebben het afgelopen jaar een gigantische hoeveelheid cognac verkocht. Meer dan 200 miljoen flessen gingen over de toonbank. En daar zitten de Amerikaanse rappers voor iets tussen. 

Cognac is populair. Het goudkleurige drankje maakt maar liefst een kwart uit van de totale export van Franse wijnen en sterkedrank. Daarmee stoot het zelfs de oerklassieke champagne van de troon, want na wijn is cognac het grootste alcoholische Franse exportproduct. Volgens cijfers van het Bureau National Interprofessional du Cognac werden er tussen 1 juli 2017 en 31 augustus 2018 maar liefs 205 miljoen flessen van het spul verkocht. Dat is acht procent meer als vorig jaar, een record.

Amerika 

Hoewel het drankje in Europa gemaakt wordt, is het niet daar het populairst. De Verenigde Staten blijken de grootste afnemer te zijn. Experts zien daar de verkoop al negen jaar aan een stuk stijgen. De reden? Amerikaanse rappers zijn dol op het alcoholische drankje en pakken daar dan ook graag mee uit. Onder meer Snoop Dogg, Nas en T.I vermelden in hun liedjes de liefde voor cognac. Jay-Z ging zelfs nog eens stapje verder en bracht zijn eigen versie op de markt.

Het bericht Amerikaanse rappers zorgen voor recordaantal verkochte flessen cognac verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels