HomeNieuwsLifestyleAlle voordelen van een avondje dansen op een rij gezet

Alle voordelen van een avondje dansen op een rij gezet

Een avondje uitgaan betekent vaak dat je de dag erna niet zo fris bent. Je hebt immers tot in de vroege uurtjes gedanst, liefst met een biertje of cocktail in de hand. Gelukkig heeft zo’n avond ook z’n voordelen. Het is natuurlijk leuk, maar bovendien is het ook goed voor je lichaam en je humeur.

Sporty spice

Wie regelmatig een avond gaat dansen, of dat nu tijdens het uitgaan is of niet, zal kunnen beamen dat het een goede work-out is. Je traint niet alleen je been- en bilspieren, maar ook je heupen en buik worden er gespierd van. Dat betekent ook dat je heel wat calorieën verbrandt. De Amerikaanse Harvard Medical School onderzocht hoeveel calorieën we nu echt verbranden tijdens een avondje uit en dat zijn er veel. Iemand van 70 kilo zou tijdens een uur stevig dansen maar liefst 420 kilocalorieën verbruiken. Dat betekent uiteraard wel dat je meer moet doen dan langzaam slowen met je crush. Je drankverbruik gooit helaas wel roet in het eten: een pintje of gin tonic bevat al snel 120 kilocalorieën, een piña colada 230 en een glas rode wijn 82. Maar mits wat gedans zijn die er zo van af.

Geheugencheck

Niet alleen je lichaam, maar ook je hersenen hebben baat bij een avondje dansen. Uit een onderzoek van The New England Journal of Medicine blijkt dat dansen de enige fysieke activiteit is die het risico op dementie beperkt. Wil je later dus beschikken over een goed geheugen, dan kan je beter nu al beginnen.

Happy happy

Dansen maakt je gelukkiger. Dat merk je zelf vast ook wel, maar er bestaat effectief onderzoek om die theorie te ondersteunen. Tijdens een studie van de universiteit van Örebro in Zweden moest een groep tieners elke week verplicht dansen. Zij hadden immers last van stress, paniekaanvallen, depressies… Wat bleek? Na twee jaar waren ze er mentaal gezien heel wat beter aan toe en voelden ze zich helemaal goed in hun vel.

Het bericht Alle voordelen van een avondje dansen op een rij gezet verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels