Vind ons op

Zita

Lifestyle

Aldi brengt gin op de markt die van kleur wisselt

Aldi blijft maar scoren met het drankenpakket. Eerder viel de prijsvechter al in de prijzen met het whiskey-aanbod, nu heeft het concern een gin uitgebracht die van kleurt verandert. 

De naam van het drankje ‘Forest Fruits Colour Changing Gin’ zegt genoeg, hij verandert van kleur. Wanneer je de verfrissende lekkernij in je glas giet, wordt hij blauw. Maar daar blijft het niet. Doe je er tonic bij, dan krijgt de gin weer een andere kleur: roos. Dit is geen hekserij of magie. De reden is vrij eenvoudig.

Kittelbloem

De gin wordt gemaakt van bloemblaadjes die afstammen van de kittelbloem. Deze zien er op het eerste zicht heel mooi blauw uit, maar wanneer je er een vloeistof aan toevoegt verandert de zuurtegraad en dus ook de kleurstof. Volgens Dale McQueen die medeoprichter is van de gin is het drankje niet alleen aangenaam voor de smaakpapillen, maar ook excentriek doordat hij van kleur kan veranderen.

Schotland 

Het enigste nadeel is dat de gin voorlopig alleen te koop is in Schotland. Daar betaal je een kleine 23 euro voor een fles van 50cl. Bovendien wordt het goedje in een erg beperkte oplage verkocht. Snel zijn is dus de boodschap.

Het bericht Aldi brengt gin op de markt die van kleur wisselt verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top