HomeNieuwsLifestyleAlbums om cadeau te geven

Albums om cadeau te geven

Is jouw Secret Santa een muziekliefhebber? Dan kan je hem vast een plezier doen met deze albums.

Door Xavier Vuylsteke de Laps

Kendrick Lamar – ‘DAMN.’ Double Vinyl

Mocht er iemand nog aan twijfelen, Kendrick Lamar heeft sinds ‘DAMN.’ de kroon van de hiphopwereld op zijn hoofd staan. Op deze speciale uitgave van de lp kan je het zwaargewicht van een album op twee verschillende manieren beluisteren: normaal of in de omgekeerde volgorde. Met de tweede optie opent zich een conceptalbum met een verrassend duidelijke en andere verhaallijn.

23,11 euro

Twin Peaks – Music from the Limited Event Series

David Lynch heeft altijd al bekend gestaan om zijn kenmerkende muzieksmaak, zowel in zijn bijdrage aan de soundtrack van de eerste seizoenen van ‘Twin Peaks’ als in zijn carrière als artiest. Ook in ‘Twin Peaks: The Return’ speelt het geluid een heel belangrijke rol. Zo sluit elke aflevering af met een optreden van een andere band, waaronder Nine Inch Nails of Sharon Van Etten of Chromatics. Die opnames vind je gebundeld terug op dit rood-zwarte album.

9,99 euro

The Beatles – ‘The White Album’ Super Deluxe Edition 50th Anniversary

Zwaai de witte vlag hoog en trots, want ‘The White Album’ van The Beatles is dit jaar 50 oud geworden. Dat wordt gevierd met een Super Deluxe Edition van de iconische plaat. De box bevat een opnieuw gemasterde versie van het album, 27 unplugged songs en voor 2u45 aan materiaal, waaronder verschillende demo’s, maar ook opnames van The Beatles die in de studio hun werk becommentariëren.

141,81 euro

Eric Clapton – ‘Happy Xmas’

De oude rockers zijn niet meer wat ze geweest zijn. Eric Clapton, de man die sneller gitaarsolo’s speelt dan zijn schaduw, brengt dit jaar zowaar een kerstalbum uit. Het is de eerste keer dat Clapton een album wijdt aan het eindejaar. Op ‘Happy Xmas’ vind je enkele kerstklassiekers, afgewisseld met minder bekende pareltjes. Opvallend is ook dat er met ‘Jingle Bells’ een eerbetoon op staat aan de Zweedse dj Avicii, die in april van dit jaar overleed.

16,99 euro

Deep Purple – Purple re-issues

Soms moet je de inspiratie niet ver gaan zoeken, toonden de mannen van Deep Purple onlangs aan. De rockgroep bracht dit jaar acht lp’s opnieuw uit en hun kleur is, je raadt het nooit, paars. Bij de gekleurde heruitgave zijn vijf studio- en liveplaten die de Britten opnamen tussen 1972 en 1977. Alle nummers stammen van de originele analoge opnames in de Abbey Road Studios.

146,82 euro

Het bericht Albums om cadeau te geven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels