HomeNieuwsLifestyleAHA! Daarom worden we vaak pas opgewonden tijdens de seks (en niet...

AHA! Daarom worden we vaak pas opgewonden tijdens de seks (en niet eerder)

Seks is een raar beestje. Het is één van onze basisbehoeften als mens, maar toch hebben we er allemaal een andere relatie mee. De een kan op om het even welk moment vol goesting tussen de lakens duiken, terwijl de ander urenlang in the mood moet komen met een etentje, romantische muziek, zwoele blikken… Zin hebben in seks is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend en ieder ‘type’, als je daar al van kan spreken, vraagt om een andere aanpak.

Als jijzelf eigenlijk nooit echt zin hebt in seks, maar er – eens begonnen – wel erg van geniet, ben je misschien ‘responsief opgewonden’. Zo’n 5% van de mannen en maar liefst 30% van de vrouwen vallen binnen die categorie. Concreet ben je voor de daad eigenljk niet echt opgewonden, maar sta je wel open voor het idee om seks te hebben. En eens jullie met elkaar aan het foefelen zijn, kan je je geluk niet op.

Je lichaam leren kennen

Het is misschien niet het beeld van seks dat je krijgt in films of op tv, maar als jij een ‘responsief opgewonden’ iemand bent, is dat helemaal oké. Het is wel erg belangrijk dat je je eigen lichaam leert begrijpen, zodat je kan aanvoelen wanneer je openstaat voor seks en wanneer je er echt geen zin hebt. Probeer te letten op kleine tekenen, op dingen waar je misschien lichtjes opgewonden van wordt. Ook communicatie met je (bed)partner is essentieel – zorg ervoor dat de ander beseft dat je hem of haar echt wel aantrekkelijk vindt, maar dat je nu eenmaal niet spontaan opgewonden wordt. En weet ook dat het op elk moment oké is om ‘nee’ te zeggen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/aha-daarom-worden-we-vaak-pas-opgewonden-tijdens-de-seks-en-niet-eerder

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels