HomeNieuwsLifestyleAantal scheidingen daalt fel

Aantal scheidingen daalt fel

Generatie Y, oftewel de millennials, scheiden veel minder vaak dan de generatie daarvoor, de babyboomers. Een onderzoeksbureau uit Amerika kwam met deze conclusie naar buiten. Sinds 2008 is het aantal scheidingen gedaald met 18 procent. Maar hoe kan dat?

Mensen jonger dan 45 hebben een heel andere manier ontwikkeld om hun relatie te benaderen. In tegenstelling tot de generatie voor hen die jong trouwden, toen weer gingen scheiden en later eventueel opnieuw in het huwelijksbootje stapten. Vooral millennials pakken het op een heel andere manier aan. Zij trouwen ouder en doen dat bovendien pas als alles op vlak van opleiding, carrière en geldzaken op rolletjes loopt, blijkt uit een analyse van de University of Maryland.

Huwelijk is statussymbool

Huwelijken vandaag de dag zouden dan ook duurzamer zijn. “Er wordt minder snel getrouwd en de mensen die dat wel doen lopen minder kans op een scheiding. De mensen die trouwen zijn hoger opgeleid en hebben langer over hun keuze nagedacht. Vroeger gingen mensen trouwen omdat je dat nu eenmaal deed. Het maakte niet uit welk opleidingsniveau je had of hoeveel je verdiende. Nu stappen mensen met een lager inkomen of opleidingsniveau steeds minder vaak in het huwelijksbootje. Ze wonen wel samen en hebben kinderen maar kiezen ervoor niet te trouwen. Doordat het steeds vaker alleen de hogeropgeleiden zijn met een goede baan, is het huwelijk steeds meer een statussymbool geworden”, legt onderzoeker Philip Cohen uit.

Bron: Metro Nederland

Het bericht Aantal scheidingen daalt fel verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels