HomeNieuwsLifestyleAantal ongevallen door slippers stijgt, vooral bij mannen

Aantal ongevallen door slippers stijgt, vooral bij mannen

Het zal je niet ontgaan zijn: het was heet deze maand. Tropisch zelfs. En wat doe je om af te koelen tijdens de hitte? Je verruilt je spijkerbroek voor een luchtige, korte variant, doet truien in de ban en stapt niet in je sneakers, maar schuift een paar slippers aan. Dat laatste kan, tijdens het autorijden, nogal gevaarlijk zijn.

Zo kunnen je slippers achter de pedalen blijven hangen, of er juist vanaf glijden. Toch rijdt meer dan de helft van de mensen onder de 45 jaar wel eens met slippers. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse verzekeringswebsite Independer.

Een groot deel van de mensen vindt rijden met slippers wel gevaarlijk, maar dat houdt ze niet tegen om toch met de luchtige schoenen achter het stuur te kruipen. En dat gaat zeker niet altijd goed. Bijna één op de acht mensen onder de 45 geeft toe dat dit tot ongelukken of bijna-ongelukken leidt.

Mannen met slippers gevaarlijker dan vrouwen

Gelukkig voelt een groot deel van de Nederlandse bevolking wel aan wanneer iets gevaarlijk is. Ruim 80% meent dan ook dat autorijden met slippers invloed heeft op de veiligheid van het rijden. Bijna de helft, 42%, zegt dat ze niet eens in de auto zouden stappen bij iemand met slippers aan. Maar toch zegt ook bijna de helft, 43%, zelf wel eens achter het stuur te stappen met de zomerbestendige schoen.

Bij jongeren (mensen tot 45 jaar) ligt dit percentage zelfs 10% hoger. De grootste risico’s liggen dan ook bij deze leeftijdsgroep. Vooral mannen komen niet goed uit de bus: één op de acht ondervraagde mannen zegt wel eens een (bijna) ongeluk te hebben gehad vanwege slippers. Bij vrouwen ligt dit met 1 op de 37 een stuk lager.

Bron: Metro Nederland

Het bericht Aantal ongevallen door slippers stijgt, vooral bij mannen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels