HomeNieuwsLifestyle7 Manieren waarmee je de winter thuis op een luxueuze manier doorkomt

7 Manieren waarmee je de winter thuis op een luxueuze manier doorkomt

De winters in België zijn de laatste jaren ontzettend instabiel geweest. Daardoor heb je vast en zeker al een paar keer moeilijke tijden gekend totdat de lente eindelijk arriveerde. Wil je eindelijk op een zowel makkelijke als luxueuze manier de winter thuis doorkomen? Lees dan deze blog goed door, want we hebben hier 7 verschillende manieren voor je op een rijtje gezet! 

Ga voor een laserkachel

De eerste manier waarmee je op een luxueuze wijze van de winter geniet, is door voor een laserkachel te gaan. Maar wat is een laserkachel nu precies? Dit is een type kachel dat de ruimte direct en effectief verwarmt. Daardoor zeg je gerust gedag tegen het gebruik van gas, want deze kachel fungeert op petroleum. Een mooie bonus hierbij is dat deze kachel een stuk beter is voor het milieu. Laserkachels zijn dan ook een uitstekende manier om de winter in België lekker warm door te komen.

Haal dekens, zachte kussen en vloerkleden

Een andere comfortabele manier om de winter door te komen is door je huis te vullen met dekens, zachte kussens en vloerkleden. Deze elementen maken de sfeer in huis niet alleen extra knus, maar zorgen er ook voor dat je je warm en comfortabel voelt terwijl je door je huis beweegt. Denk eens aan het heerlijke gevoel van een zacht vloerkleed onder je voeten op een koude winterochtend, of het comfort van een warme deken terwijl je op de bank zit met een goede film of een boek. Het is de ultieme luxe om jezelf te omringen met deze comfortabele items tijdens de wintermaanden.

Verwen jezelf met warme dranken

Er is niets dat je ziel meer verwarmt tijdens een koude winterdag dan een warm drankje. Of je nu voor een kopje chocolademelk kiest of jezelf verwent met een zelfgemaakte latte; warme dranken zijn de perfecte manier om jezelf van binnenuit op te warmen. Daarnaast zijn er talloze recepten beschikbaar voor heerlijke winter theeën en koffievariaties. Dus trek je warmste wollen sokken aan, kies je favoriete mok en geniet van een heerlijk warm drankje terwijl je naar de sneeuw buiten kijkt. Dat is pas echte winterse luxe!

Bak heerlijke winterse traktaties

Niets doet je huis warmer en gezelliger voelen dan de geur van versgebakken traktaties. Het maakt hierbij niet uit of je een ervaren bakker bent of juist net begonnen bent met deze nieuwe hobby; dit is hét moment om de oven aan te zetten en aan de slag te gaan met het maken van heerlijke winterse traktaties. Je hebt hier talloze opties om uit te kiezen. Denk dan aan klassieke belgische traktaties zoals wafels en speculaas, of ga voor een origineel recept zoals warme appeltaart met kaneelijs. Trek dus je lievelingsschort aan, kies je favoriete recept uit en geniet van de heerlijke geur van winterse traktaties die door je huis verspreid wordt.

Neem een lang bad

Een lang en ontspannend bad nemen is een van de beste manieren om jezelf te verwennen tijdens de wintermaanden. Stel je voor: warm, rustgevend water, je favoriete badschuim dat een zoete of kruidige geur verspreidt en de stilte om je heen terwijl je je in je eigen kleine wellness-oase bevindt. Het beste is dat je niet eens je huis hoeft te verlaten om dit te ervaren. Met een paar kaarsen, rustgevende muziek en misschien zelfs een goed boek, tover je je badkamer haast om tot een spa. Dus laat je bad vollopen, laat je zorgen voor wat ze zijn en dompel jezelf onder in pure ontspanning.

Kijk je favoriete winterfilms

Er zijn maar weinig dingen die de winterse sfeer beter vastleggen dan je favoriete winterfilms. Misschien hou je van de klassieke kerstfilms die je elk jaar opnieuw bekijkt of geef je juist meer de voorkeur aan films die zich afspelen in ijzige landschappen. Wat je voorkeur ook is; er is geen betere tijd dan de winter om je op te krullen op de bank met een warme deken, een kop warme chocolademelk en een goede film. Dus, kies je favoriete winterfilm, maak het jezelf gemakkelijk en bereid je voor op een gezellige filmavond.

Lees je favoriete soorten boeken

Niets verslaat de winterblues beter dan een goed boek waar je in een andere wereld belandt. Of je nu houdt van spannende thrillers, historische fictie of romantische verhalen; boeken zijn de perfecte vorm van rustig entertainment. Weet je nog niet wat je gaat lezen? Vraag aan je vrienden wat zij aanraden of kijk online naar wat de nieuwste bestsellers zijn.

Foto: Unsplash

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels