HomeNieuwsLifestyle5 tips om een leugen(aar) te ontmaskeren

5 tips om een leugen(aar) te ontmaskeren

Je mag dan wel denken dat je het meteen zou weten als je vriend(in) aan het liegen is, maar zeker ben je nooit. Om je te helpen een leugen te herkennen: onthou de volgende 5 tips

1. Overdaad aan info

Krijg je op een simpele vraag een lang antwoord, dan is er vaak stront aan de knikker. Leugenaars geven meer informatie dan nodig omdat ze je willen afleiden van wat ze te verbergen hebben.

2. Vreemde lichaamstaal

Communicatie bestaat maar voor 7% uit de woorden die je zegt. Het non-verbale aspect bestuderen is dan ook misschien de beste manier om een leugen te ontmaskeren. Een misleider is vaak nerveus, hij draait zich weg van degene waarmee hij spreekt, hij knippert meer met zijn ogen, lacht minder.

3. Defensieve houding

Iemand die een leugen vertelt wordt snel defensief. Hij of zij zal alles in het werk stellen om jouw aandacht van zichzelf weg te leiden. Ze zullen boos worden als je hun onschuld durft te betwijfelen.

4. Angstzweet

De term angstzweet is niet vanuit het niets ontstaan. Sommige mensen transpireren heftig wanneer zij een leugen vertellen. Leugendetectors meten dit daarom onder meer. Het is geen indicatie op zich maar een soort extra aanwijzing. Er zijn immers mensen die snel zweten wanneer ze nerveus of verlegen zijn.

5. Pols naar een ‘bisnummer’

Vraag het verhaal nog een keer te vertellen. Een verzonnen verhaal maakt het lastig om alle details nog een keer te noemen. Je zou ook kunnen zien dat de bevraagde onrustig wordt, zich oncomfortabel gaat voelen en zich druk maakt over wat hij je nu moet gaan vertellen.

Het bericht 5 tips om een leugen(aar) te ontmaskeren verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels