HomeNieuwsLifestyle5 slechte douchegewoontes die je beter afleert

5 slechte douchegewoontes die je beter afleert

Niks zo leuk als een warme douche na een lange, koude dag. Helaas kan die douchebeurt ook slecht uitdraaien. Heb je ooit al het verband gelegd met die vervelende puistjes? Of die jeukende huid? Deze vijf douchegewoontes leer je best zo snel mogelijk af.

1. Heet, heter, heetst

Een te hete en te lange douche kan je huid sterk beschadigen. Je natuurlijke oliën verdwijnen namelijk als sneeuw voor de zon. En dat zorgt er dan weer voor dat je jeuk of zelfs uitslag krijgt. Probeer om maximaal vijf tot tien minuten onder het water te blijven staan – je velletje zal je dankbaar zijn.

2. Verkeerde volgorde

Wist je dat je conditioner je huid kan verstoppen? Het is dus geen goed idee om, om tijd te besparen, je lichaam te wassen terwijl je conditioner nog in je haar zit. Het is belangrijk om de conditioner die per ongeluk op je rug, benen, borst… belandt grondig af te spoelen. Als je dat niet doet, kunnen je poriën verstopt raken en dat zorgt voor puistjes.

3. Scheren, dan wassen

Scheren is sowieso een hachelijk werkje dat we liever zouden overslaan. Zeker in de winter, wanneer het koud is, vormt scheren een hele uitdaging. Het beste wat je kan doen is wachten tot het einde van je douchebeurt om je scheermesje boven te halen. Op dat moment zijn je haartjes al zachter geworden door de warmte en staan je poriën wat verder open. Bewaar je scheermes na afloop niet in de douche – dat zorgt er namelijk voor dat het snel gaat roesten. Laat het liever in een bakje met babyolie weken om de mesjes zo scherp mogelijk te houden.

4. Oude spons

Niet iedereen is er fan van, maar als jij tot de fanclub behoort, zijn er wat dingen waar je rekening mee moet houden. Een oude, natte spons is namelijk een broeihaard voor bacteriën en schimmels. Knijp de spons na elke douchebeurt goed uit en neem bij voorkeur na een maand een nieuwe. Zo voorkom je dat je na je douche eigenlijk vuiler bent dan nadien.

5. Droogwrijven

Wist je dat het beter is om na het drogen nog een laagje ‘restvocht’ op je huid te laten? In plaats van hard te wrijven met je handdoek, kan je daarom beter zachtjes deppen. Het beste tijdstip om je na je douche in te wrijven met zalfjes, is drie tot vijf minuten nadien. Zo voorkom je onnodige hydratatie en maak je gebruik van je geopende poriën.

Het bericht 5 slechte douchegewoontes die je beter afleert verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels