HomeNieuwsLifestyleZo ziet een dag eruit in een gezin met 21 kinderen

Zo ziet een dag eruit in een gezin met 21 kinderen

Een Brits koppel heeft deze maand zijn 21ste kind gekregen. De ondertussen goed gerodeerde Susan Radford (43) beviel in welgeteld 12 minuten van dochtertje Bonnie Raye. En nu heeft ze samen met haar man Noel (47) aan The Sun onthuld hoe een doorsneedag bij het kroostrijke gezin eruit ziet.

De familie woont in een eigen huis met 10 slaapkamers in het idyllische Morecambe nabij Lancaster. Vader Noel runt een bakkerij en trekt buiten kinderbijslag geen steun, hoewel ze wel regelmatig dingen cadeau krijgen.

Op de twee oudste kinderen – Chris (29) en Sophie (24) – na wonen alle kinderen nog thuis: Chloe (23), Jack (21), Daniel (19), Luke (18), Millie (17), Katie (15), James (14), Ellie (13), Aimee (12), Josh (11), Max (9), Tillie (8), Oscar (7), Casper (6), Hallie (3), Phoebe (2) en Archie (14 maanden). Zoontje Alfie stierf in 2014 na 23 weken zwangerschap.

Elke dag worden 9 ladingen was gedraaid en 4 rollen toiletpapier gebruikt. Het hart van het huishouden is de keuken. Daar worden vaak pasta en stoofschotels klaargemaakt, met vlees van de lokale slager en groenten van de groenteboer. Het budget daarvoor bedraagt 340 euro per week. Aan het ontbijt gaan er 18 glazen melk, 3 flessen fruitsap en 3 dozen ontbijtgranen door. 

Genoeg is genoeg

“We zijn het er nu allebei over eens dat we nu geen kinderen meer willen”, vult Sue aan, die in totaal al 811 weken – dat is meer dan 15 jaar – zwanger was. “Bonnie heeft ons gezin compleet gemaakt. De zwangerschapskleren gaan nu weg. Ik zal het niet missen om zwanger te zijn, want het vraagt steeds meer van mijn lichaam.”

Het is echter niet de eerste keer dat het koppel zegt dat het geen extra kinderen meer wil. Na hun 9de kind onderging Noel een vasectomie, maar hij liet die ongedaan maken toen het koppel besloot om het gezin toch nog uit te breiden. Ook na de geboorte van hun 20ste kind Archie vorig jaar zeiden ze dat het genoeg was geweest. Maar toch werd Bonnie Raye geboren.

Twijfels

Ook de kinderen hebben hun twijfels. “Ze zullen nooit stoppen op een oneven cijfer”, aldus dochter Sophie. “Ik dacht echt dat Archie de laatste zou zijn, maar enkele maanden later zei mama ons dat ze weer zwanger was”, vult Chloe aan. “Ze mogen dan misschien niet van plan zijn om nog een kindje te krijgen, dat betekent niet dat het niet kan gebeuren.”

“Ach, we vervelen ons nooit”, aldus nog Noel. “We hebben een huis vol blije gezichten en vinden het heerlijk om de kinderen rond ons te hebben. En zelf vinden ze het ook leuk dat ze deel uitmaken van een groot gezin.” Het koppel heeft ondertussen ook al 4 kleinkinderen.

Het bericht Zo ziet een dag eruit in een gezin met 21 kinderen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels