HomeNieuwsHoe staat Belgie er tot nu toe voor op het WK?

Hoe staat Belgie er tot nu toe voor op het WK?

Het EK is op 11 juni weer van start gegaan en Belgische voetbalfans weten het zeker: dit jaar gaan de Rode Duivels er met de trofee vandoor.

Hoe vergaat het Belgie tot nu toe?

Na een glansrijke 3-0 overwinning tegen Rusland zaterdag 12 juni en een overwinning tegen de Denen is een ticket naar de achtste finale gegarandeerd en lijkt zelfs een poulewinst dichterbij dan ooit. Tot nu toe zijn er nog maar twee andere landen die zich ook hebben weten te plaatsten voor de achtste finale: onze noorderburen, Nederland, en Italië.

De Bruyne brengt de Belgen naar de zege

Nadat hij de wedstrijd met de Russen niet speelde, was het voor een voor vele fans een genot om Kevin de Bruyne, één van de sterspelers van het Belgische elftal, weer te zien spelen. Hij maakte ook goed gebruik van zijn debuutwedstrijd. Beide doelpunten waren gedeeltelijk aan hem te danken – een prachtige assist aan Hazard in de 54’ minuut en een doelpunt in de 70’ minuut waren de sleutelmomenten die de Belgen naar een overwinning brachten. Eerst ging het de Belgen namelijk helemaal niet zo goed af: in de elfde minuut kwamen de Rode Duivels op achterstand na een slordige fout van spelers Jason Denayer en Youri Tielemans.

Wed jij op de Belgen?

Het is al met al dus duidelijk dat de Belgen zijn er nog lang niet klaar voor om dit toernooi te verlaten en fans kunnen zich nog verheugen op een flink aantal overwinningen en prachtige doelpunten. Denk jij nou te weten hoeveel doelpunten, of de marge waarmee een wedstrijd gewonnen wordt? Zet dan in en win! Je vindt hier een lijst van de beste Belgische websites om op sport te wedden, inclusief het EK, natuurlijk. Mocht je ook nog een liefhebbber zijn van andere sporten, kan je hier ook de beste plekken vinden om op andere sporten te wedden, zoals darten en golfen.  Op de website staan alleen  pagina’s die een officiele licentie hebben in Belgie – met andere woorden, je weet zeker dat er eerlijk en volgens de regels gespeeld wordt.

Belgie in het buitenland

De (inter)nationale pers was het er dan ook over eens dat De Bruyne essentieel was voor de Belgische overwinning. In de Morgen is samengevat hoe kranten als het Nederlandse Algemeen Dagblad en het Franse L’Equipe lovend schrijven over de 29-jarige spits.

De Nederlandse NOS heeft de wedstrijd hier ook goed samengevat, mocht je nog de twee prachtige doelpunten opnieuw willen beleven (of ze nog even bekijken, als je gisteren de wedstrijd hebt gemist)!

Andere toernooiopzet

Normaal gesproken wordt het EK in één of twee landen gehouden. Dit jaar gaat het echter een beetje anders. Een aantal Europese landen hebben namelijk de handen in een geslagen zodat de wedstrijden door heel Europa te zien zijn. Dit zijn Azerbeidzjan, Denemarken, Duitsland, Engeland, Hongarije, Italië, Nederland, Roemenië, Rusland, Schotland en Spanje. De openingswedstrijd was te zien in Rome, de grote finale, die op 11 juli plaats zal vinden, zal in Londen zijn.

Het toernooistructuur

Het toernooi begint met een poulefase. De 24 deelnemende landen zijn opgedeeld in 6 poules. Uit die poules kwalificeren zich de nummer één en twee evenals de vier beste nummers drie. Deze ploegen gaan door naar de achtste finales, en vanaf dat moment kent het toernooi een zogenaamd ‘knock-out’ structuur.

Een knock-outstructuur, wat is dat?

Dit betekent dat enkel de winnaar van elke wedstrijd zich plaatst voor de volgende ronde, net zo lang tot er nog maar twee ploegen over zijn om de finale te spelen. De winnaar mag zich uiteindelijk Europees Kampioen noemen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels