HomeNieuwsEen auto huren voor je vakantie in Spanje

Een auto huren voor je vakantie in Spanje

Als je op vakantie gaat naar Spanje dan wil je natuurlijk onbezorgd genieten. Als je een auto huurt dan ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer of van taxi’s. Het openbaar vervoer in andere landen is vaak minder goed geregeld dan in België. Als je je alleen te voet kunt verplaatsen dan ben je natuurlijk erg beperkt. Wil je alle vrijheid dan regel je je huurauto al voordat je vertrekt. Je kunt je huurwagen dan direct ophalen zodra je op het vliegveld van je vakantiebestemming bent geland. Dit scheelt een heleboel rompslomp en des te sneller kun je richting je hotel vertrekken.

Prijzen vergelijken voor autohuur in Spanje

Will je je vakantie doorbrengen aan één van de Spaanse Costa’s dan is het verstandig om de huur van je auto thuis al te regelen. Je kunt heel eenvoudig online de prijzen voor autohuur vergelijken. Als je hebt besloten welk merk auto je wilt huren en als je de periode van je vakantie weet dan kun je online gemakkelijk uitzoeken welke verhuurder voor jou de goedkoopste optie is. Een auto huren wordt op deze manier vaak tientjes goedkoper. Dat geld kun je dan weer aan andere zaken besteden. Je kunt bij het zoeken naar een huurauto je voorkeuren aangeven voor wat betreft merk en type, zodat je de juiste auto huurt voor je gezelschap.

Stap direct in je huurauto bij aankomst

Wat is er nu comfortabeler dan direct bij aankomst op je vakantiebestemming in Spanje in je huurauto te kunnen stappen? De toeristen die hun huurauto niet vooraf hebben geregeld staan soms uren in de rij bij de balies om een auto te reserveren. Jij kunt met een doorlopen en na het in orde maken van de formaliteiten krijg je de sleutels van je auto. Deze kun je vervolgens ophalen in de parkeergarage nabij de luchthaven waar je bent geland. Je rijdt comfortabel naar je hotel, want je hoeft ook niet op een taxi te wachten. Jouw vakantie kan direct beginnen.

Waar ga je dit jaar naartoe op vakantie?

Heb je je volgende vakantiebestemming al gekozen? Misschien ga je wel naar de Spaanse kust. Wil je een auto huren in Malaga dan kun je dat prima thuis al regelen. Zodra je je vakantie hebt geboekt vergelijk je online de bekende verhuurbedrijven en kiest de voor jou meest gunstige deal. Je ziet ook meteen wat bij de prijs is inbegrepen. Vaak profiteer je ook van gunstige kortingen op de brandstof. Let er op dat het aantal te rijden kilometers niet altijd onbeperkt is. Als je van plan bent om langere tochten in de omgeving te maken dan is het aan te raden een auto te huren met onbeperkt aantal kilometers gedurende de huurperiode. Denk er daarbij aan dat afstanden in een land als Spanje vaak groter zijn dan wat we in België gewend zijn.

Pas op voor onverwachte kosten bij autohuur

Het komt nogal eens voor dat toeristen bij het huren van een auto met onverwachte kosten worden geconfronteerd. Controleer de auto bij het ophalen goed en maak foto’s van zowel de auto als de kilometerstand. Zo kun je aantonen in welke staat je de auto mee kreeg. Als de auto echt forse schade heeft zoals een flinke deuk of grote krassen, dan is het verstandig om dit direct te melden bij het verhuurbedrijf.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels