HomeNieuwsLuxe Rolls-Royce komt Italië niet in

Luxe Rolls-Royce komt Italië niet in

Ook al gebeuren er nog steeds dingen met dieren die eigenlijk niet door de beugel kunnen, er komen ook steeds meer wetten en regels die de dieren beschermen. Ook België heeft hier regels voor opgesteld, bijvoorbeeld dat mensen geen onnodig leed bij wilde dieren mogen veroorzaken. De beschermde diersoorten mogen zelfs niet verjaagd worden, gevangen, mishandeld of gedood. Maar wat nu als het dier al dood is?

Een exotisch interieur

Het blijkt dat zelfs dan dit problemen op kan leveren en dat zien we aan de Rolls-Royce die geweigerd werd aan de grens van Italië vanwege het exotische uiterlijk. Een autobedrijf in Rome wilde de Rolls-Royce importeren vanuit Rusland, maar de luxeauto werd geweigerd in de Italiaanse havenstad Livorno. De Italiaanse douane ontdekte namelijk het bijzondere interieur van de auto. Met een dergelijke auto kunnen we al niet van een standaardinterieur spreken, maar deze versie week wel erg af. Het interieur was namelijk helemaal op maat gemaakt met krokodillenhuid. Zowel de stoelen met de comfortabele armleuningen en de deurpanelen waren van krokodillenleer voorzien.

Beschermde diersoorten

Het is niet de eerste keer dat een Russische auto opvalt door zijn extravagante interieur. De Russische autotuners kan het soms niet gek genoeg zijn. Regelmatig worden de interieurs verfraaid met exotische dierenhuiden en bij het automerk Darts ontdekte men zelfs een auto met een interieur van een walvispenis. Zowel de walvis als de krokodil zijn beschermde diersoorten en in het geval van de Rolls-Royce met de krokodillenhuid leverde dit dus problemen bij de grens op.

Extravagante interieurs

Bijzondere accessoires of een speciaal interieur kunnen ook de kosten voor de autoverzekering flink opjagen. Als je zelf een auto hebt die bijvoorbeeld een zeer luxueuze leersoort als bekleding heeft, is het zeker goed om hier rekening mee te houden bij het afsluiten van een autoverzekering. Het voorval dat nu in Italië is gebeurd laat in ieder geval zien dat het wel verstandig is om niet voor al te extreme interieurs te kiezen. Dat kan zoals je ziet een hoop problemen geven.

Gereguleerde handel

Omdat krokodillen een beschermde diersoort zijn, is ook de handel met krokodillenleer gereguleerd. Dit is vastgelegd in de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES). Het is niet zo dat er helemaal geen krokodillenleer in de auto verwerkt mag worden, maar hier heb je wel bepaalde vergunningen voor nodig. De Rolls-Royce die aankwam in de haven van Livorno beschikte niet over de juiste vergunningen. Als de eigenaar van de auto toch de auto Italië in wil krijgen, zal waarschijnlijk de krokodillenhuid verwijderd moeten worden.

Het CITES-verdrag

Onder het CITES-verdrag vallen zowel levende als dode dieren en planten en afgeleide producten hiervan. Zo kunnen bijvoorbeeld ook de veren van een beschermde vogel of het schild van een schildpad problemen opleveren. Nu zal je deze voorbeelden misschien niet zo snel in het interieur van een auto tegenkomen, maar het blijft dus verstandig om altijd eerst te checken of bepaalde dierlijke producten of bepaalde planten wel toegestaan zijn.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels