HomeNieuwsHoe creëer je sfeer in huis?

Hoe creëer je sfeer in huis?

Een leuke zithoek waar je urenlang ongestoord kunt lezen of een goed ingerichte bureau waardoor je goed geluimd aan je werkdag begint? Het is geen overbodige luxe als je een beetje wil cocoonen. We hechten steeds meer belang aan gezelligheid thuis. Je krijgt alvast enkele tips om sfeer te creëren in je woning.

Kleurenpalet

Waar er vroeger vaak werd gekozen voor steriel wit aan de muur, zien we de laatste jaren toch meer en meer kleur in de interieurs verschijnen. Je hoeft niet per se voor een eclectische stijl te gaan. Subtiele kleuren zorgen voor evenwicht en brengen rust. Denk maar aan terracotta tinten die een zonnige sfeer creëren zonder dat je de kleur snel beu raakt. Of wat dacht je van muntgroen voor een frisse look? 

Lichtinval

Raamdecoratie zorgt niet alleen voor privacy maar bepaalt ook de look zowel aan de binnen- als buitenkant van je woning. De gordijnen in het wit blijven een klassieker en verschijnen heel vaak in het straatbeeld. Voordeel? De zachte lichtinval dempt felle zonnestralen en zorgt voor een beperking van de inkijk. Wil je minder licht? Dan kun je kiezen voor een stof die verduisterend werkt. 

Wil je eerder een moderne look, dan zijn jaloezieën de perfecte oplossing. Houten jaloezieën verschijnen in vele interieurprogramma’s en interieurbladen en doen wegdromen van luchtige sferen en luxueuze interieurs. Je kunt ze zowel in hout, aluminium en pvc verkrijgen zodat je ze in elke kamer kunt integreren, zelfs in de badkamer. Wil je het graag helemaal verduisteren of een beetje licht doorlaten? Een zwarte jaloezie tilt de sfeer in je kamer naar een hoger niveau en heeft bovendien een mooie uitstraling langs de buitenzijde van je woning.

Accessoires

Eens je de muren jouw favoriete kleur hebt gegeven en gezorgd hebt voor de perfecte lichtinval, kun je beginnen met decoreren! Koop leuke accessoires in dezelfde tinten en creëer een interieur waar het fijn thuiskomen is. 

Misschien heb je wel leuke spulletjes van op reis meegebracht die een plekje krijgen in je nieuwe interieur? Of hou je vast aan een vintage kastje dat je kreeg van je oma? Denk ook aan het integreren van jouw favoriete boeken of vinylplaten in je woonkamer. Ze geven een persoonlijke touch aan je interieur en je hebt jouw favoriete lectuur en muziek binnen handbereik.

Wanneer de decoratie afgestemd is op de stijl die je gekozen hebt, creëer je een huis die een echte thuis wordt. Klussen maar!

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels