HomeNieuws3 aanraders in Dubai volgens blogger Check Out Sam

3 aanraders in Dubai volgens blogger Check Out Sam

Nu de wereldtentoonstelling van Dubai stilaan afloopt, hebben heel wat mensen kennis gemaakt met deze indrukwekkende stad in de Verenigde Arabische Emiraten. Maar ook buiten deze expo is deze metropool nog steeds de moeite waard!

Reisblogger Sam van Check Out Sam ging op zoek naar de niet te missen uitstapjes en bezienswaardigheden van Dubai en deelt hieronder zijn drie favorieten met jullie.

Het hoogste gebouw ter wereld: De Burj Khalifa

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van de Burj Khalifa. Deze wolkenkrabber overtrof in 2007 de Talipei 101 van Taiwan (508 meter) met nog eens 320 meter en werd met 828 meter -tot op de dag van vandaag- het allerhoogste bouwwerk ter wereld.

Deze mastodont heeft 163 verdiepingen, maar slechts enkelen zijn toegankelijk voor bezoekers. De 124ste en 125ste zijn het populairst, maar ook de 148ste verdieping is te bezoeken.

Op de 152ste en 154ste verdieping ligt dan weer ‘The Lounge’, waar je heerlijk kan borrelen of smullen in het hoogste restaurant ter wereld.

De uitzichten van al deze verdiepingen zijn natuurlijk fenomenaal. Je ziet niet alleen de uitgestrektheid van de metropool, maar ook de omliggende woestijn.

Geen fan van hoogtes? Dan nog is de Burj Khalifa niet te missen. Dit gebouw is langs de buitenkant namelijk een prachtig voorbeeld van moderne architectuur met heel wat traditionele, Islamitische kenmerken.

Een spannende safari door de woestijn

Eén van de populairste dagexcursies vanuit Dubai, is de Red Dunes Safari.

Met een 4×4 wagen of kameel trek je de onmetelijke zandduinen van de Grote Arabische Woestijn in. Afhankelijk van hoe spannend je wilt maken, berijd je deze gigantische zandbanken op en neer of klim je op de rug van een rustige kameel. Ook sandboarden (soort van snowboarden, maar dan op het zand) of een ritje op de quad behoren hier tot de mogelijkheden.

Geniet van lekker eten en een drankje terwijl de zon ondergaat op deze magische bestemming en geniet. Dit is echt zo’n ervaring die op ieders bucket list moet staan.

Waterpret voor jong en oud

Je zou het misschien niet verwachten op een plek zo droog als Dubai, maar er valt hier heel wat te beleven voor waterliefhebbers. Zo is deze stad omringd door de Perzische golf en kun je daardoor heel wat leuke watersportactiviteiten uitoefenen. Maar nog leuker zijn eigenlijk de beroemde waterpretparken en het betoverend mooie aquarium van Dubai.

Het Lost Chambers Aquarium is de thuis van meer dan 65.000 indrukwekkende vissen, haaien, zeezoogdieren, koralen nog veel meer beestjes die in de onmetelijke oceaan leven. Door de prachtige decoraties lijkt het alsof je hier door Atlantis wandelt.

Naast mooi, is deze activiteit trouwens ook heel leerrijk. Verschillende keren per dag voederen marinebiologen namelijk bepaalde dieren (roggen, haaien, …) en vertellen zij meer over deze inwoners van de oceanen.

Verder zijn er ook drie heerlijke waterpretparken die leuk zijn voor jong en oud: Aquaventure, Wild Wadi en AquaFun. Vooral de eerste twee zijn echt de moeite waard.

Beide parken hebben tientallen attracties en mogen opscheppen met enkele van de grootste, snelste of beste ter wereld. Bovendien zijn ze heerlijk verfrissend en ideaal om even te ontsnappen aan de enorme hitte die Dubai soms in zijn greep houdt.

Zoals je ziet, is er heel wat te doen in Dubai. Dit zijn slechts vier ideetjes om je vakantie helemaal top te maken, maar uiteraard valt er nog veel meer te beleven. Dubai is een fantastische stad die je ongetwijfeld helemaal zal betoveren. Veel plezier!

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels