HomeNieuwsDrie budgetproof trouwkaart-ideeën

Drie budgetproof trouwkaart-ideeën

Wedding season is officieel gestart! Zodra de lentezon zich laat zien, zijn daar ook de eerste trouwpartijen van het voorjaar. Ben je zelf nog volop in de voorbereiding van je trouwfeest? Of word je binnenkort verwacht op heel wat huwelijksfeesten? Dan hebben wij drie tips om creatief én budgetvriendelijk aan de slag te gaan met de kaartjes!

1. Zelf trouwen? Zelf je kaartje maken! 

Hoe klein ze ook zijn, je trouwuitnodigingen nemen een serieuze hap uit je budget! Het ontwerp, het drukken, enveloppes, nog een postzegel erbovenop en soms laat je ook foto’s nemen door een fotograaf. De kosten lopen snel op als je alles door een professional laat doen. Waarom ga je zelf niet creatief aan de slag? 

Je kan online met een paar klikken je trouwkaart maken. Je kan kiezen uit honderden designmogelijkheden, je eigen foto’s uploaden, de soort kaart kiezen. Het resultaat is minstens even professioneel en het bespaart je echt een hoop geld!

Nog een tip: wonen er genodigden in de buurt? Ga je kaartje zelf in de bus stoppen of geef het persoonlijk af. Dat spaart je telkens een postzegel uit en kan misschien weer een gezellige babbel opleveren! 

2. Save the date – online

Het principe van het save the date-kaartje, een kaartje dat je lang voor de uitnodiging stuurt zodat iedereen jullie trouwdag alvast vrij houdt, is komen overwaaien uit Amerika. We snappen het principe natuurlijk wel, maar net zoals je trouwkaartje, kan dit ook wel heel wat extra kosten meebrengen. 

Wil je echt een fysiek kaartje? Dan is zelf maken ook hier een optie. Maar omdat zo’n save the date bij ons niet zó essentieel is, kan je hem evengoed online versturen. Stel een mooie mail op, of zet een toffe aankondiging op sociale media. Zo weten je gasten ook al lang op voorhand wanneer ze verwacht worden.

3. Te gast? Pak uit met mooie woorden

Huwelijkslijsten zijn al een tijdje passé. Tegenwoordig geven we trouwende koppels een envelopje met geld. Het is natuurlijk wel fijner als dat envelopje niet alleen wat cash bevat, maar ook een mooi kaartje. Er bestaan duizenden mooie kaartjes voor felicitaties voor een huwelijk. En ook deze kan je tegenwoordig al heel leuk personaliseren met bijvoorbeeld een foto van het koppel. Verschillende feesten in het vooruitzicht? Koop ineens alle kaartjes tegelijk. Dat kost een pak minder! 

Ga daarna op zoek naar een liefdevol gedicht of een stuk tekst uit een romantisch liedje en noteer dat in je mooiste handschrift op het kaartje. Of laat je eigen schrijftalent de vrije loop natuurlijk! Een paar mooie woorden betekenen veel meer dan enkel ‘proficiat’ op het kaartje.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels