HomeNieuwsHO HO HO! We krijgen misschien een witte kerst

HO HO HO! We krijgen misschien een witte kerst

Het is donderdag eerst meestal zwaarbewolkt met lokaal nog lichte regen of enkele buien. Vanaf de middag ongeveer wordt het vanuit het noordwesten wisselvallig met opklaringen, stapelwolken en soms buien. Dat meldt het KMI.

In de Ardennen gaat boven 300 à 400 m de neerslag over in smeltende sneeuw en later in sneeuw die uiteindelijk in de Hoge Venen blijft liggen. Elders gaat het om buien van regen, korrelhagel of eventueel zeer tijdelijk smeltende sneeuw. Aan de kust zijn de buien intenser en is een donderslag mogelijk. De maxima liggen tussen 3 en 6 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 6 en 8 graden elders. De wind waait matig tot af en toe vrij krachtig uit noord tot noordwest met rukwinden van 50 à 60 km per uur of in de voormiddag mogelijk enkele lokale uitschieters tot 70 km per uur. Aan zee is de wind krachtig tot zeer krachtig met rukwinden tot 70 à 80 km per uur.

Kerstig sneeuwtapijt

Donderdagavond en in het begin van volgende nacht blijft het wisselvallig met buien. In de Ardennen gaat het om sneeuwbuien, die een sneeuwlaag van enkele cm kunnen veroorzaken (boven 300 m en vooral dan in de Hoge Venen). Elders vallen er buien van regen, smeltende sneeuw of korrelhagel. Tijdens een intense bui kan er ook in de lager gelegen streken zeer tijdelijk een sneeuwlaagje ontstaan. In de loop van de nacht wordt het, met uitzondering van de kuststreek, droger. De minima liggen rond 0 à -2 graden in het oosten van het land, tussen 3 en 5 graden in de kuststreek en tussen 0 en 2 graden elders. De noordelijke tot noordwestelijke wind waait overwegend matig. Aan zee is de wind vrij krachtig tot krachtig met rukwinden van 60 tot 70 km per uur.

Kerstdag

Op kerstdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele sneeuwbuien in de Ardennen en elders een paar buien van regen, smeltende sneeuw of korrelhagel. Aan zee vallen er meer buien. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Ardennen, 4 à 5 graden in het centrum en 6 of 7 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig uit noordwest. Aan de kust is de wind vrij krachtig uit het noorden met pieken tot 50 à 60 km per uur.

Weekend en maandag

Zaterdag is het eerst droog, later wordt lichte neerslag verwacht vanaf het westen. De maxima bedragen 5 à 6 graden in het centrum. Zondag wordt er heel wat neerslag en veel wind verwacht.

Maandag wordt het veel rustiger, maar blijft het wisselvallig met doorgaans veel wolken en een paar buien. Dinsdag verwacht het KMI veel bewolking met nog steeds enkele (winterse) buien en in de Ardennen sneeuwbuien.

Het bericht HO HO HO! We krijgen misschien een witte kerst verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels