HomeNieuwsHet geheime recept van de gegeerde Big Mac-saus circuleert online

Het geheime recept van de gegeerde Big Mac-saus circuleert online

Ben je dol op Big Macs? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Het geheime recept van de wereldberoemde saus zou volgens The Sun uitgelekt zijn. Toch is niet zo simpel om de dressing zelf te maken: je hebt er maar liefst 33 ingrediënten voor nodig.

Sojaboonolie, picklessaus, azijn, suiker, maïsstroop. Het is maar een greep uit de lijst met benodigdheden voor de beroemde saus. De volledige lijst met ingrediënten is te vinden op Pinterest. Tot op heden is het nog niet bekend of deze 33 benodigdheden de sleutel vormen tot de saus, want McDonald’s heeft nog niet bevestigd dat het wel degelijk om het juiste recept gaat.

Online wordt er alleszins beweerd dat het om het unieke recept van Jim Delligatti gaat, de franchisehouder die in 1967 de Big Mac uitvond, al was dat toen wel onder een andere naam.

Tot 1991 werd de originele saus gebruikt, maar daarna werd het geheime recept lichtjes aangepast. In 2004 stapte de hamburgerketen opnieuw over op het oorspronkelijke recept.

Gegeerde saus

Dat de saus bij klanten erg gegeerd is, staat als een paal boven water. Vorig jaar bood McDonald’s de saus heel even te koop aan in Australië. De 4.000 knijpflesjes gingen in amper enkele minuten de deur uit. En in januari dit jaar schonk McDonald’s in de VS 10.000 flessen weg in het kader van een promostunt. Diezelfde flessen doken op eBay op voor meer dan 8.600 euro per fles.

Omdat de lijst met oorspronkelijke ingrediënten behoorlijk lang is, besloot blogster Kelly Brinker om er haar eigen variant van te ontwikkelen. Deze versie is gemakkelijker thuis te maken én de smaak ervan komt behoorlijk dicht in de buurt van de Big Mac-saus.

Dit heb je nodig:
– een halve kop mayonaise
– 4 eetlepels zoete picklessaus
– 1 theelepel azijn
– 2 eetlepels vinaigrette
– 1 eetlepel fijngehakte witte ui
– 1 theelepel suiker
– 1/8 theelepel zout

Kap alles in een kom en mengen maar. Bedek de kom en zet de saus een nachtje in de koelkast. Af en toe nog eens goed mengen en je eigen Big Mac-sausje is klaar.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels