HomeNieuws“Een blote piemel, is dat nu zo erg?”

“Een blote piemel, is dat nu zo erg?”

Voor burgemeester van Ham Dirk De Vis (CD&V) is de exhibitionist die op de jaagpad van zijn gemeente rondhangt, een “fait divers”. Bij de politie liepen er de voorbije maanden al drie klachten binnen over de potloodventer.

“Rond 11u45 ging ik maandag lopen langs het kanaal”, vertelt een 25-jarige vrouw uit Ham aan De Standaard. “Aan de overkant wandelde een man. Tot mijn verbazing trok hij zijn broek af en begon zich te bevredigen, terwijl hij mij aankeek.” Het is niet de eerste keer dat dit voorkomt. De voorbije maanden kwamen er al drie klachten over de exhibitionist binnen.

Maar in Het Belang van Limburg leek burgemeester De Vis het probleem te minimaliseren. “Ach, we leven in een pornografische maatschappij en u zegt mij dat er iemand gechoqueerd is door een piemel. Wat kan ik doen?”, stelt hij. “We kunnen moeilijk de politie dag en nacht laten surveilleren in die buurt. Zolang de situatie niet levensbedreigend is, nemen we geen actie.”

“We zijn al het een en ander gewend”

Die reactie leverde hem heel wat kritiek op. In De Ochtend op Radio 1 nuanceerde hij zijn uitspraken. “Als we hem kunnen vatten, dan zullen we dit zeker doen’, aldus De Vis. “Het probleem is dat we een exhibitionist op heterdaad moeten betrappen. Als we met een politiecombi aan het jaagpad staan, dan zal hij zich niet vertonen. En dure undercoverpatrouilles zijn ook geen garantie op succes.”

Toch benadrukt hij opnieuw het mindere belang van de exhibitionist. “Dit is een fait divers. Er gaat in onze zone onder meer veel aandacht naar verkeersagressie en woninginbraken. In onze maatschappij zijn we bovendien het een en ander gewend qua seksualiteit.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels