HomeNieuwsEntertainmentZoveel verdiende elk lid van BTS aan hun beursgang

Zoveel verdiende elk lid van BTS aan hun beursgang

Big Hit Entertainment, het Koreaanse muzieklabel achter de K-popsensatie BTS, heeft gisteren een wervelende entree gemaakt op de Zuid-Koreaanse beurs. Het aandeel verdubbelde meteen in waarde, waardoor de baas van het label nu multimiljardair is. Elk van de leden van BTS werd plotsklaps 13 miljoen euro rijker.

BTS is wereldwijd ongemeen populair, en creëert miljarden dollars aan inkomsten voor de hele Zuid-Koreaanse economie.

Aanvankelijk zou één aandeel van Big Hit 135.000 won (100,55 euro) kosten, maar die waarde steeg vandaag tot 258.000 won (192 euro). Daardoor zijn RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V en Jung Kook elk op slag 17,6 miljard won (13,1 miljoen euro) rijker. Daarnaast mogen ze ook nog aandelen bijkopen.

Zelfs in 2020 winstgevend

Moederbedrijf Big Hit wist, vooral door de populariteit van BTS, zelfs in tijden van corona winst te boeken. Hoewel het bedrijf de wereldtournee van BTS moest afgelasten, kon het door de verkoop van cd’s en tickets voor online concerten toch afklokken op 49,7 miljard won (zo’n 37 miljoen euro) winst.

Daarbij zit ook de opbrengst van het online concert ‘Bang Bang Con: The Live’ in juni. Maar liefst 756.000 betalende kijkers uit meer dan 100 verschillende landen woonden dat virtueel concert bij.

Het bericht Zoveel verdiende elk lid van BTS aan hun beursgang verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels