HomeNieuwsEntertainmentZoveel kinderen willen prins Harry en Meghan

Zoveel kinderen willen prins Harry en Meghan

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle willen maximaal twee kinderen hebben. Dat heeft Harry gezegd in een interview met bioloog Jane Goodall in Vogue. Het koninklijke koppel maakt zich te veel zorgen over de toekomst van de planeet. 

In het septembernumeer van het magazine trad zijn vrouw Meghan Markle aan als hoofdredacteur. Ook heeft Harry het over ‘onbewuste vooroordelen’ en hoe mensen volgens hem bijgevolg racistisch kunnen zijn, zonder het te beseffen.

“Waar we iedereen aan moeten herinneren is: dit zijn dingen die nu gebeuren. We maken het al mee”, zegt de prins nog. “Wij zijn de kikker in het water en het is al aan de kook gebracht. Dat is angstaanjagend.” Volgens Harry zijn zijn opvattingen om ecologisme veranderd sinds de geboorte van zijn eerste kind Archie. “Ik zie het nu anders, zonder twijfel”, stelt hij.

Niet meer dan twee

“Maar ik heb altijd al willen proberen om ervoor te zorgen dat, zelfs voordat ik een kind kreeg en hoopte kinderen te krijgen -“, zegt de Britse prins, die onderbroken wordt door Goodall. “Niet te veel!”, zegt Goodall. Waarop Harry antwoordt: “Twee, maximaal!”

“Maar ik heb altijd gedacht: deze plek is geleend. En, zeker, zo intelligent als we allemaal zijn, of zo ontwikkeld als we allemaal zouden moeten zijn, zouden we in staat moeten zijn om iets beters achter te laten voor de volgende generatie”, verduidelijkt Harry.

“Onbewust racisme”

Ook volgens de prins veroorzaken ‘onbewuste vooroordelen’ of ‘onbewuste bias’ racisme in het Verenigd Koninkrijk. Harry zei dat “zoveel mensen” onbewuste vooroordelen “niet begrijpen”. Volgens hem zijn vooroordelen “geleerd van een oudere generatie, reclame, je omgeving”. “Tenzij we erkennen dat we deel uitmaken van deze cyclus, dan zullen we er altijd tegen vechten”, voegde hij eraan toe.

Het bericht Zoveel kinderen willen prins Harry en prinses Meghan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels