HomeNieuwsEntertainmentZangeres Cranberries overleden door verdrinking

Zangeres Cranberries overleden door verdrinking

Dolores O’Riordan, de zangeres van de Ierse rockgroep The Cranberries, is overleden door verdrinking nadat ze een overdreven hoeveelheid alcohol had gedronken. Dat heeft een wetsdokter donderdag verklaard op een zitting in een Londense rechtbank.

“Niets wijst erop dat het hier gaat om iets anders dan een tragisch ongeval”, zo verklaarde wetsdokter Shirley Radcliffe tijdens een zitting van het Westminster Coroner’s Court in Londen. O’Riordan overleed op 15 januari op 46-jarige leeftijd in het Park Lane Hilton Hotel in Londen. Ze werd er levenloos aangetroffen in het bad van haar kamer. De politie beschouwde haar dood niet als verdacht.

Agente Natalie Smart, die op die bewuste dag van dienst was, zei op de zitting dat ze de Ierse zangeres helemaal ondergedompeld in bad aantrof, met haar neus en mond onder water. Ze had geen verwondingen, maar de politie vond verscheidene lege flessen alcohol.

Bipolaire stoornis 

O’Riordan was in behandeling voor een bipolaire stoornis. Ze wisselde periodes van onthouding af met overmatig drankgebruik. Toxicologisch onderzoek wees uit dat de popster medicijnen had genomen, maar ook dat haar alcoholpercentage vier keer hoger lag dan de maximale limiet in het Britse verkeer.

O’Riordan was het boegbeeld van The Cranberries. De Ierse band maakte vooral in de jaren negentig furore en scoorde hits als “Zombie”, “Just My Imagination” en “Linger”. De groep verkocht ruim veertig miljoen platen. O’Riordan scheidde in 2014 van Don Burton, de manager van Duran Duran en vader van haar drie kinderen.

Het bericht Zangeres Cranberries overleden door verdrinking verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels