HomeNieuwsEntertainmentWie volgt Daniel Craig op als geheim agent James Bond?

Wie volgt Daniel Craig op als geheim agent James Bond?

Deze week zijn de opnames gestart van de nieuwste James Bond-film met voor het laatst Daniel Craig als ‘007’. De rol van de bekendste spion op Aarde is een van de meest prestigieuze ‘out there’ en dus dienen de opvolgers van de rokkenjagende geheim agent zich weer aan. 

Want Daniel Graig mag er na vijf films wel de brui aan geven, het personage James Bond is nog springlevend. Het bedenksel van auteur Sir Ian Fleming is haast uitsluitend door grote acteurs gespeeld. Nadeel is dat velen nooit ‘007’ hebben kunnen overstijgen, en altijd de geheim agent bleven. Maar het blijft toch een iconische rol waar elke acteur stiekem van droomt.

Een zwarte James Bond?

Een baan waarvoor zich nu alweer, zoals eigenlijk altijd als er weer over een ’nieuwe’ Bond moet worden nagedacht, de nodige topkandidaten aandienen. De voornaamste is en blijft Idris Elba (46), een naam die al langer de ronde doet en favoriet nummer één zou zijn bij de producenten van de film.
AFP / A. Harvey

Bovendien zou hij zo de eerste donkere Bond worden, iets waar in deze tijd ook veel waarde aan zou worden gehecht. Zelf liet hij eind deze zomer weten ’nee’ te zullen zeggen tegen de rol van de spion, maar in Hollywood wordt aan dat soort uitspraken weinig waarde gehecht. Sterker nog, het zou alleen maar zijn marktwaarde moeten opdrijven.

Concurrentie

Maar Elba moet oppassen, want ineens is er, vanuit het niets, concurrentie uit onverwachte hoek. Richard Madden (32) is de naam van de jeudige concurrent, die binnen een kort tijdsbestek grote bekendheid verwierf door zijn rol in ‘Game of Thrones’.

AFP / J. Brown

Dit jaar speelde hij bovendien de hoofdrol in ‘Bodyguard’, een van de populairste series van dit moment. Hij wakkerde zijn kandidatuur nog eens aan door in een Bond-achtige setting te poseren voor magazine GQ, en wekte zo in íeder geval de indruk wel open te staan voor een spectaculair vervolg van zijn carrière…

Outsiders

Dan zijn er bij de bookmakers nog wat zogenaamde ‘dark horses’. De Britse acteur Tom Hiddleston (37) bijvoorbeeld, die schitterde in The Night Manager en zich ook al eens als Bond liet vastleggen. En dan is daar nog zijn landgenoot, James Norton (33), eveneens een hottie met de juiste uitstraling.

We moeten tot volgend jaar november wachten om te zien hoe Craig het er in zijn vijfde en laatste klusje van afbrengt. Alhoewel, laatste? Al vaker zei Craig te stoppen als Bond en even zo vaak trok hij tóch weer die smoking aan. Helemaal uitgesloten dat we hem als blonde Bond nog terug gaan zien, is het dus ook weer niet…

 

Het bericht Wie volgt Daniel Craig op als geheim agent James Bond? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels