HomeNieuwsEntertainmentWie gaat vanavond naar huis met de meeste awards? Hollywood maakt zich...

Wie gaat vanavond naar huis met de meeste awards? Hollywood maakt zich op voor de Oscars

De 94ste Academy Awards of de Oscars worden zondagnacht (Belgische tijd) uitgereikt. In totaal zijn er 23 beeldjes te winnen. Topfavoriet is ‘The Power of the Dog’: de sombere western van de Nieuw-Zeelandse regisseur Jane Campion is twaalf keer genomineerd en maakt kans op elf Oscars. ‘Dune’, de verfilming van Frank Herberts sciencefictionroman geregisseerd door Denis Villeneuve, vergaarde tien nominaties.

‘The Power of the Dog’ is een van de tien genomineerden in de categorie beste film. Ook ‘Belfast’, ‘CODA’, ‘Don’t Look Up’, ‘Drive My Car’, ‘Dune’, ‘King Richard’, ‘Licorice Pizza’, ‘Nightmare Alley’ en ‘West Side Story’ maken kans op het begeerde beeldje. ‘The Power of the Dog’ is de gedoodverfde winnaar in de categorie, maar ‘CODA’ zit de western op de hielen.

Eerste mannelijke dove acteur

Het letterwoord ‘CODA’ staat voor «kind van dove ouders»(«child of deaf adults»): de film is een coming-of-age van het enige horende lid in een dove familie. Dat de dove acteur Troy Kotsur zeker mag zijn van zijn Oscar in de categorie beste mannelijke bijrol, lijkt vast te staan. Hij is de eerste mannelijke dove acteur die een Oscarnominatie in de wacht sleept voor acteren. Voor zijn rol in ‘CODA’ won Kotsur al een Screen Actors Guild Award en een BAFTA.

Kanshebbers

Als die awards de kans op een Oscarbeeldje voorspellen, dan zullen ook Ariana Debose (genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol in ‘West Side Story’) en Will Smith (genomineerd voor beste acteur in ‘King Richard’) zondagnacht in de prijzen vallen. Beiden wonnen ze zowel een Screen Actors Guild Award en een BAFTA. In de categorie beste internationale film lijkt het Japanse ‘Drive My Car’ kans te maken op het beeldje: het is immers de enige van de genomineerden die ook kans maakt op een Oscar voor beste film.

De actrices Wanda Skyes, Amy Schumer en Regina Hall presenteren de uitreiking.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/wie-gaat-vanavond-naar-huis-met-de-meeste-awards-hollywood-maakt-zich-op-voor-de-oscars

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels