HomeNieuwsEntertainmentWereld neemt vandaag afscheid van Queen of Soul

Wereld neemt vandaag afscheid van Queen of Soul

In Detroit vindt vandaag de begrafenis plaats van zangeres Aretha Franklin. De dienst begint om 10 uur lokale tijd (16 uur Belgische tijd) en duurt ongeveer 6,5 uur. De uitvaart kan online gevolgd worden.

Aretha Franklin stierf op 16 augustus aan de gevolgen van pancreaskanker. Heel wat prominente gasten zullen aanwezig zijn op haar uitvaart in de Greater Grace Temple. Zo treden Ariana Grande, Stevie Wonder, Jennifer Hudson en Chaka Khan op. Oud-president Bill Clinton, dominee Jesse Jackson en Smokey Robinson zullen een toespraak houden.

Online te volgen

De eerste duizend personen die in de rij staan én netjes gekleed zijn, mogen de besloten uitvaart ook bijwonen. Diegenen die niet geselecteerd worden, kunnen de dienst alsnog buiten op schermen volgen. De dienst zal ook gestreamd worden op de website van USA Today en wordt uitgezonden op televisie.

Franklin zal begraven worden in een 24-karaats vergulde kist van massief brons. De binnenkant werd afgewerkt met fluweel in champagnekleur. Haar naam en titel ‘Queen of Soul’ werden in de kist geborduurd met gouddraad.

Het bericht Wereld neemt vandaag afscheid van Queen of Soul verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels