HomeNieuwsEntertainmentWalter Grootaers herstelt thuis van coronavirus: “Plots kreeg ik heel hoge koorts”

Walter Grootaers herstelt thuis van coronavirus: “Plots kreeg ik heel hoge koorts”

De ‘Kreuners’-zanger Walter Grootaers heeft het ziekenhuis mogen verlaten en herstelt momenteel thuis van zijn coronabesmetting. “Ik zit hier thuis, maar ik zit volledig apart. Dat is heel bizar”, klinkt het.

Twee weken geleden raakte bekend dat Walter Grootaers besmet was met het coronavirus. De 65-jarige zanger was de allereerste coronapatiënt in het Heilig-Hartziekenhuis in Lier en lag zelfs een week op intensieve zorgen.

“Heel bizar”

In het programma ‘Blijf in uw Kot’ met Q-music-presentator Vincent Fierens en Koen Wauters geeft hij voor het eerst een reactie. “Je begint toch na te denken, een hele lange tijd op spoed. Maar ik moet zeggen: dat ging heel vlot. ’s Avonds lag ik op intensieve, waar ik had vastgesteld dat ik te weinig zuurstof kreeg, maar ik moest niet aan de beademing. Ik maakte plotseling heel hoge koorts, wat ik niet had toen ik thuis was. Het was heel bizar om daar uren te liggen en eigenlijk niks te doen te hebben, maar die motor blijft wel draaien natuurlijk”, vertelt hij.

Kinderen niet knuffelen

Intussen mocht Walter het ziekenhuis verlaten, maar thuis blijft hij in quarantaine. “Ik zit hier thuis, maar ik zit volledig apart. Dat is heel bizar. Na een week kom je thuis en dan zie je je kinderen, maar je mag ze niet knuffelen. Je moet afstand houden, dus ik zit in de grote salon apart en ik slaap in de logeerkamer. We hebben eigenlijk geen contact, we blijven goed op afstand omdat dat heel belangrijk is”, klinkt het.

Humor

Ondanks alles blijft Walter positief en kan hij weer lachen, al werkt zijn stem nog wat tegen. “De koorts was het belangrijkste, dat heeft het langst geduurd. Je hoort het ook nog wel aan mijn stem, daar heb ik nog een beetje last van. Maar ja, veertig jaar heeft mijn publiek last gehad van mijn stem, nu is het mijn beurt”, knipoogt hij.

Het bericht Walter Grootaers herstelt thuis van coronavirus: “Plots kreeg ik heel hoge koorts” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels