HomeNieuwsEntertainmentVoor half miljoen op eBay: eerste hit van Prince

Voor half miljoen op eBay: eerste hit van Prince

Voor de astronomische prijs van 490.000 dollar, zo’n kleine 400.000 euro, kan je mede-eigenaar worden van Prince’s eerste singletje. De oorspronkelijke co-auteur biedt zijn deel van het lied aan op de veilingsite eBay.

Het is Chris Moon die het zoekertje voor het nummer ‘Soft & Wet’ op de site gooide. De man werkte eind jaren 70 met Prince samen aan zijn eerst nummertjes. Naar eigen zeggen was hij het die de in 2016 overleden wereldster ontdekte en leerde om muziek te producen.

Ben jij waardig genoeg?

De twee gingen voor het eerst met elkaar in zee toen Prince nog op de middelbare school zat. Prince maakte dan de muziek die de songteksten van Moon zouden begeleiden. Het duo bracht hun eerste lied ‘Soft & Wet’ uit voor de twintigste verjaardag van de zanger van ‘Purple Rain’.

Chris Moon zegt nu dat hij al die tijd van het nummer heeft kunnen genieten en dat hij dit wil doorgeven. Hij zoekt dan ook een echte fan die het waard is om het liedje van The Minneapolis Midget te bezitten. Of het puur uit liefde voor de muziek is, valt natuurlijk te betwijfel als je de prijs ziet.

Het zoekertje kan je hier vinden. Een versie van die eerste hitsong kan je hieronder beluisteren.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels