HomeNieuwsEntertainmentVier morgen International Apple Day in deze drie treinstations

Vier morgen International Apple Day in deze drie treinstations

Al 30 jaar vieren verschillende landen International Apple Day. Dit jaar springt België ook op de kar, of liever op de trein. Pendelaars kunnen morgen in drie verschillende treinstations een gratis appel krijgen. Lees hier hoe je de hand kunt leggen op een sappig stukje Belgisch fruit.

Belgische pendelaars kunnen zowel in de ochtend- als avondspits een Jonagold-appel krijgen in de volgende drie treinstations: Antwerpen-Centraal, Gent Sint-Pieters en Ottignies. Medewerkers van fruitveiling BelOrta delen appels uit tussen 6 en 9 uur ’s ochtends en van 16u30 tot en met 19u30.

Kruispunten

Ook de autopendelaars worden niet vergeten. Onder meer op de kruispunten van De Singel en Desguinlei in Antwerpen, de Vliegtuiglaan en de Afrikalaan in Gent, de N80 en de Prins Bisschopsingel in Hasselt en de N260 en N277 in Brussel kunnen pendelaars een stukje fruit bemachtigen.

International Apple Day ontstond in 1990 als een initiatief van de Britse liefdadigheidsorganisatie Common Ground om de lokale fruitboeren te steunen. Sindsdien zijn er in het Verenigd Koninkrijk alleen al 600 evenementen georganiseerd voor deze dag.

Het bericht Vier morgen International Apple Day in deze drie treinstations verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels