HomeNieuwsEntertainmentVIDEO. Erik Van Looy excuseert zich voor geflopte ‘The Loft’

VIDEO. Erik Van Looy excuseert zich voor geflopte ‘The Loft’

Vanavond zetelt niemand minder dan VIER-baas Wouter Vandenhaute in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Ideale gelegenheid voor presentator Erik Van Looy om zich te verontschuldigen voor zijn zwaar verlieslatende film ‘The Loft’.

In 2008 kwam Erik Van Looys film ‘Loft’ op het witte doek. Maar liefst 1.186.071 mensen gingen de spannende thriller zien, en op IMDb kreeg de film een mooie score van 7,3. Productiehuis Woestijnvis mocht tevreden zijn, tot Van Looy enkele jaren later besliste om er een Amerikaanse remake van te maken.

Die kwam er in 2014, maar ‘The Loft’ flopte zodanig hard dat De Vijver Media, het moederbedrijf van Woestijnvis, een verlies boekte van 20 miljoen euro. Een stevige aderlating, en nu CEO van De Vijver Media Wouter Vandenhaute deelneemt aan de populaire quiz, is dit voor Van Looy het uitgelezen moment om de brokken te lijmen.

Verantwoordelijk voor verlies

“Sorry voor ‘The Loft’”, richt hij zich tot Vandenhaute, die meewarig knikt. “Ik meen dat echt”, gaat Van Looy verder, “want ik voel mij daar heel verantwoordelijk voor, want ik steek nooit geld in de dingen die ik zelf doe omdat ik geen ondernemer ben, maar ik voel mij wel verantwoordelijk voor het geld van iemand anders. En elke keer als ik Wouter tegenkom, denk ik aan dat geld dat…”, zoekt hij naar zijn woorden, terwijl Vandenhaute inpikt. “Dat is ook de reden waarom jij nog twintig jaar ‘De Slimste Mens’ moet blijven presenteren”, grijnst hij.

‘De Slimste Mens ter Wereld’ is vanavond om 21.40u te bekijken op VIER.

 

Het bericht VIDEO. Erik Van Looy excuseert zich voor geflopte ‘The Loft’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels