HomeNieuwsEntertainmentULB hielp mee aan kleinste geanimeerde figuurtje ooit

ULB hielp mee aan kleinste geanimeerde figuurtje ooit

Een team van de polytechnische school van Brussel (TIPs), die deel uitmaakt van de Université libre de Bruxelles (ULB), heeft deelgenomen aan de realisatie van ‘Stardust Odyssey’, een animatiekortfilm in stop-motion die op microscopische schaal werd gemaakt. De film vertegenwoordigt het kleinste personage ooit gecreëerd in stop-motion, namelijk 0,3 millimeter hoog.

De film is een samenwerking van de ULB met het Franse productiehuis Darrowan Prod en de Franse universiteit van Franche-Comté. Het exploot werd op 13 november zelfs opgenomen in het Guinness World Records. Het vorige record stond op naam van Nokia, met een figuurtje van 10 mm hoog.

David Bowie

Om het figuurtje (virtueel) aan het bewegen te krijgen, werden honderden figuurtjes op een 3D-printer van de ULB gemaakt. Om ze te filmen, was een zogenaamde scanning elektronenmiscroscoop nodig die gebruikt wordt in Besançon, in het Institut FEMTO-ST (CNRS, UFC, ENSMM, UTBM) van de universiteit van Franche-Comté.

Cineast Tibo Pinsard wilde met «Stardust Odyssey» een eerbetoon brengen aan David Bowie, die hij beschouwt als een «polymorfe artiest die nooit gestopt is met zoeken en innoveren tijdens zijn bestaan».

Het bericht ULB hielp mee aan kleinste geanimeerde figuurtje ooit verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels