HomeNieuwsEntertainmentTwee nieuwe presentatoren voor ‘Top Gear’

Twee nieuwe presentatoren voor ‘Top Gear’

Het Britse televisieprogramma over auto’s ‘Top Gear’ krijgt er twee nieuwe presentatoren bij. Nu Matt LeBlanc heeft aangekondigd na het volgende seizoen ermee te kappen, nemen Paddy McGuinness en Freddie Flintoff zijn plaats in.

Soms is het mooi geweest en kun je beter stoppen op je hoogtepunt. Bij BBC’s ‘Top Gear’ lijken ze ondanks tegenvallende kijkcijfers het tegenovergestelde te doen. Het autoprogramma gaat ondanks het vertrek van Leblanc door en krijgt wederom een verregaande remake met de komst van twee nieuwe gezichten.

McGuinness en Flintoff 

Dit keer heeft de BBC evenwel niet besloten om enorm bekende gezichten aan te nemen. In plaats daarvan heeft de omroep geöpteerd voor mensen die vooral in eigen land bekend zijn, zijnde Paddy McGuinness en Freddie Flintoff.

Paddy McGuinness is in Engeland bekend als presentator van het datingprogramma ‘Take me Out’. Flintoff was dan weer aanvoerder van het Britse cricketteam die zich na z’n sportcarrière omschoolde tot presentator. Ze zullen Chris Harris vervoegen, die al sinds 2016 presenteert.

LeBlanc is nog wel even te zien bij Top Gear. De nieuwe presentatoren verschijnen pas eind 2019 in het autoprogramma. Of de opzet van de show gaat veranderen is niet bekend.

Op zoek naar nieuwe succesformule

Top Gear’ werd jarenlang gepresenteerd door het iconische trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Het contract van Clarkson werd in 2015 niet verlengd door de BBC nadat hij een producer had uitgescholden voor “luie Ierse c***” en geslagen tijdens een dispuut over eten.

Hammond en May stelden toen ‘Top Gear’ niet zonder hem te willen presenteren en stapten op. De drie presentatoren maakten sindsdien ‘The Grand Tour’, een autoshow voor Amazon Prime.

V.l.n.r. James May, Jeremey Clarkson, Richard Hammond / (c) EPA / A. Rain

Sindsdien zijn de producenten op zoek naar een nieuwe succesvolle formule. Chris Evans verving Clarkson eerst bij ‘Top Gear’, maar dat bleek geen succes. Als gevolg van tegenvallende kijkcijfers stapte hij in de zomer van 2016 per direct op.

Joey

Het autoprogramma, dat over de hele wereld wordt uitgezonden, werd sindsdien afwisselend gepresenteerd door LeBlanc, Harris en Rory Reid. LeBlanc, vooral bekend als het karakter Joey uit de populaire sitcom ‘Friends’, maakte in mei al bekend te stoppen met Top Gear.

Het bericht Twee nieuwe presentatoren voor ‘Top Gear’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels