HomeNieuwsEntertainmentTom Hanks over ‘Box of Chocolates’-scène uit Forrest Gump: «Ik dacht dat...

Tom Hanks over ‘Box of Chocolates’-scène uit Forrest Gump: «Ik dacht dat niemand iets zou geven om die gek op een bankje»

Forrest Gump, de klassieker die een Oscar voor Beste Film won, zit al meer dan twintig jaar in de harten gesloten van vele cinefielen. De film uit 1994 is onder meer bekend vanwege een memorabele quote van Forrest, gespeeld door Tom Hanks: «Life is like a box of chocolate, you never know what you’re going to get.» Maar het had niet veel gescheeld, of die scène werd uit de film geknipt. Dat zegt Hanks tijdens een podcast van CinemaBlend.

Forrest Gump draait rond het personage Forrest, een veteraan uit de oorlog uit Vietnam, met een IQ van 75. Doorheen de film beleeft Forrest de meest dolle avonturen, maar op één bepaald moment zit hij aan een bushalte op een bankje te reflecteren over het leven. In die scène rolt de memorabele ‘box of chocolate’-quote over zijn lippen, een zin die weerklank vond bij mensen overal ter wereld, die veelal ook al te maken kregen met de grillen van het lot.

Alleen hadden regisseur Robert Zemeckis en acteur Tom Hanks aanvankelijk niet door dat die scène zo’n rol zou gaan spelen in de ontvangst van de film. Laat staan dat ze wisten wat voor emotionele impact de scène later zou hebben bij zijn publiek.

Narratief voer

Hanks legt uit in de CinemaBlend-podcast dat de scènes die op het bankje in Savannah, in de Amerikaanse staat Georgia, gefilmd werden eigenlijk dienden als «voer voor een mogelijk narratief stuk». «Ik herinner me nog dat ik zei tegen Robert: gaat iemand iets geven om die gek op een bankje? Niemand weet wat er in die doos zit», aldus Hanks.

Uiteindelijk filmden ze bijna 13 pagina’s aan dialoog op dat bankje, op anderhalve dag. «Robert zei: ‘Ik weet het niet, het is een mijnenveld, Tom, het is een mijnenveld. Je weet nooit wat mensen uit een scène halen.’», gaat Hanks verder. «En uiteindelijk werd het daadwerkelijk een groot ding.»


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/tom-hanks-over-box-chocolates-scene-uit-forrest-gump-ik-dacht-dat-niemand-iets-zou-geven-om-die-gek-op-een

HET WEER VANDAAG

Brussel
onbewolkt
32.5 ° C
34.3 °
30.5 °
24 %
2.1kmh
0 %
za
34 °
zo
34 °
ma
24 °
di
30 °
wo
27 °

Populaire Artikels