HomeNieuwsEntertainmentTimbaland bijna overleden aan overdosis

Timbaland bijna overleden aan overdosis

Timbaland is lange tijd verslaafd geweest aan pijnstillers. In een openhartig interview met het muziektijdschrift Rolling Stone geeft de hitproducer zelfs toe dat hij er bijna niet meer was geweest.

“Ik slikte veel OxyContin, een voorgeschreven pijnstiller. Daar ben ik mee begonnen rond mijn dertigste, omdat ik hinder ondervond van een schotwond uit mijn jeugd”, vertelt de 45-jarige muzikant. Jammer genoeg deden die pillen meer dan pijn onderdrukken alleen. “Ik worstelde met depressies en een verslaving.”

Toen Timbaland minder succes boekte dan in het begin van zijn carrière, begon hij nog meer pillen te slikken. “Die pillen zorgden ervoor dat ik niks meer voelde”, geeft hij toe. “Op een dag kreeg ik zelfs een telefoontje van Jay-Z. Hij zei me dat ik beter geen interviews meer kon geven omdat ik alleen maar onzin uitkraamde.”

Michael Jackson en Prince

De ommezwaai kwam er na de dood van Michael Jackson en Prince, die ook kampten met een verslaving aan medicijnen. Timbaland besloot de pijnstillers af te zweren en opnieuw werk te zoeken. Met succes, want in de tussentijd heeft hij samengewerkt met Justin Timberlake, Zayn Malik, Jay-Z en Wiz Khalifa. Zelf zegt hij dat hij zich nu “beter voelt dan ooit”.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels