HomeNieuwsEntertainment‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck deelt foto waarop ze borstvoeding geeft

‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck deelt foto waarop ze borstvoeding geeft

Actrice Daphne Paelinck, die de rol van Christine vertolkt in ‘Thuis’, heeft een foto op Instagram gedeeld waarop ze haar kindje borstvoeding geeft. “De puurst vorm van liefde”, beschrijft ze het.

Eind juni beviel Daphne Paelinck van een dochtertje, Allie. Het is het eerst kindje voor de 31-jarige actrice uit Mortsel. Maandag plaatste ze enkele foto’s op Instagram van zichzelf en haar dochtertje, ook eentje waarop ze borstvoeding geeft.

Mama’s steunen

Ze wil daarmee (toekomstige) mama’s steunen in hun keuze om al dan niet borstvoeding te geven, ook al is dat niet altijd even gemakkelijk. “Dit deel ik voor alle mama’s die zich ooit onzeker voelden tijdens de borstvoeding, de mama’s die angst hebben wanneer hun kind op straat begint te huilen en ze zich schamen omdat ze hun borst moeten ontbloten om hun kind te voeden, de mama’s die het moeilijk hebben door de onderbroken nachten en de mama’s die nog een wondertje in zich dragen en om deze redenen twijfelen over hoe ze hun kind gaan voeden”.

Blik vol vertrouwen en onschuld

“Mij zal je niet horen zeggen dat ik borstvoeding altijd makkelijk vind of dat ik me nooit schaam wanneer mijn meisje honger heeft en ik op restaurant zit en me afvraag hoe ik dit weer subtiel zal aanpakken om de mensen rondom me niet in shock te brengen of een rare blik te krijgen. Lieve mama’s, het is een feit dat sommige mensen een borst zien en alleen maar aan het seksuele denken, terwijl dit de puurste vorm van liefde is wanneer je tijdens het voeden in de ogen van je kind kijkt en haar blik vol vertrouwen en onschuld als antwoord mag opvangen. Voor je kleintje ben jij de wereld en dat is wat telt! Jij bent de enige baas van je lichaam, dus maak de keuze hoe jij wil voeden voor jezelf en niet op basis van een ander”, klinkt het.

Klik hieronder op het pijltje naar rechts om alle foto’s te bekijken.

View this post on Instagram

Dit deel ik voor alle mama's die zich ooit onzeker voelde tijdens de borstvoeding, de mama's die angst hebben wanneer hun kind op straat begint te huilen en ze zich schamen omdat ze hun borst moeten ontbloten om hun kind te voeden, de mama's die het moeilijk hebben door de onderbroken nachten en de mama's die nog een wondertje in zich dragen en om deze redenen twijfelen over hoe ze hun kind gaan voeden. Mij zal je niet horen zeggen dat ik borstvoeding altijd makkelijk vind of dat ik me nooit schaam wanneer mijn meisje honger heeft en ik op restaurant zit en me afvraag hoe ik dit weer subtiel zal aanpakken om de mensen rondom me niet in shock te brengen of een rare blik te krijgen. Lieve mama's, het is een feit dat sommige mensen een borst zien en alleen maar aan het seksuele denken, terwijl dit de puurste vorm van liefde is wanneer je tijdens het voeden in de ogen van je kind kijkt en haar blik vol vertrouwen en onschuld als antwoord mag opvangen. Voor je kleintje ben jij de wereld en dat is wat telt! Jij bent de enige baas van je lichaam dus maak de keuze hoe jij wil voeden voor jezelf en niet op basis van een ander. ♡ Bedankt aan mijn goede vriendin en topfotografe @goele_b om dit uniek moment vast te leggen. ♡ . . . . . . . #normalizebreastfeeding #breastfeeding #liquidgold #baby #babygirl #newborn #momlife #anytimeanywhere #wnwchallenge #love #respect #motherhood #newborn #5weeksold #happiness #truelove #mommyandbaby #instagood #picoftheday #beyourself #smile #mybaby

A post shared by daphnepaelinck (@daphnepaelinck) on

Het bericht ‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck deelt foto waarop ze borstvoeding geeft verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels