HomeNieuwsEntertainmentThe Queen stelt veto tegen ‘eigen’ koningshuis Harry en Meghan

The Queen stelt veto tegen ‘eigen’ koningshuis Harry en Meghan

Harry en Meghan blijven onder hoede staan van zijn grootmoeder Queen Elizabeth. Het koppel had gevraagd om een eigen hofhouding op te starten, maar dat ziet de koningin niet zitten. Na de geboorte van hun baby zullen Harry en Meghan wel op een ander terrein gaan wonen.

Ze mag dan al een gezegende leeftijd hebben bereikt, Queen Elizabeth houdt de touwtjes in het Britse koningshuis nog steeds strak in handen. Zo heeft ze haar veto gesteld tegen het voorstel van Harry en Meghan om een eigen koningshuis op te richten. Concreet wil het paar een ‘Sussex’-entiteit oprichten die de verantwoordelijkheid voor alle humanitaire acties van het koppel over zou nemen van de hofhouding van de koningin. En dat ziet ze niet zitten, meldt Britse krant Sunday Times.

Verhuizen 30 kilometer verder

The Queen staat samen met haar zoon Charles aan het hoofd van het koningshuis en zijn eindverantwoordelijke over de financiën van de hofhouding. “Er bestaat zoiets als een institutionele structuur die dat soort van onafhankelijkheid uitsluit. Meghan en Harry blijven dus ook nog steeds onder het bewind van Buckingham Palace”, meldt een bron binnen Buckingham Palace.

Waar ze wel mee instemde, is dat Harry en Meghan na de geboorte van hun kind ergens anders gaan wonen. Hun nieuwe woonst wordt Frogmore Cottage, op het domein van Windsor Castle. Ze zullen het ruime huis bewonen met hun eigen hofhouding. Opvallend is wel dat het domein op een kleine 30 kilometer ligt van Kensington Palace in het centrum van Londen, waar naast zijn The Queen ook William en Kate resideren.

Het bericht The Queen stelt veto tegen ‘eigen’ koningshuis Harry en Meghan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels