HomeNieuwsEntertainment‘The Notebook’ had bijna deze hoofdrolspeler in plaats van Ryan Gosling

‘The Notebook’ had bijna deze hoofdrolspeler in plaats van Ryan Gosling

Het lijkt haast onmogelijk om zich een andere Noah Calhoun voor te stellen dan Ryan Gosling, maar dat was ei zo na het geval geweest. Niemand minder dan George Clooney zou de rol op zich nemen, met Paul Newman als de oudere versie.

‘The Notebook’ is misschien wel één van de meest bekende liefdesdrama’s aller tijden. De rol katapulteerde een jonge Ryan Gosling naar het supersterrendom, én zijn chemie met tegenspeelster Rachel McAdams deed tal van tieners (en volwassenen) een traantje wegpinken.

George en Paul

Nu blijkt dat eigenlijk George Clooney de jonge versie van Noah zou spelen, acteur Paul Newman de oude versie. “We zouden samen ‘The Notebook’ doen”, zo vertelde Clooney aan Deadline. “Eigenlijk zou ik de jongere versie van Paul Newman spelen. Het was best grappig. We ontmoetten elkaar en zeiden: ‘Dit is het. Het gaat geweldig worden.”

“Niet de juiste keuze”

De nochtans zelf niet onknappe acteur kwam al snel terug op die beslissing toen hij besefte hoe knap Paul Newman was. “Hij is een van de mooiste mannen die je ooit hebt gezien. Toen we elkaar weer zagen, zei ik: ‘Ik kan niet met je spelen. Ik lijk helemaal niet op jou. Dit is krankzinnig’”, aldus een zeer bescheiden Clooney. “We wilden het doen omdat we willen samenwerken, maar het was uiteindelijk niet de juiste keuze voor ons.”

Het bericht ‘The Notebook’ had bijna deze hoofdrolspeler in plaats van Ryan Gosling verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels