HomeNieuwsEntertainmentStijn Meuris: “Ik geef toe dat ik Theo Francken wel mag”

Stijn Meuris: “Ik geef toe dat ik Theo Francken wel mag”

Binnenkort geeft Stijn Meuris alweer zijn onverbloemde mening over de politiek in ons land. Zo geeft hij in zijn nieuwste ‘tirade’ onder meer Joke Schauvliege er stevig van langs. Theo Francken scoort dan weer punten bij de Limburgse zanger.

Stijn Meuris kwam onlangs in een mediastorm terecht nadat hij bij een schoolvoorstelling een iPhone van een leerling door de zaal had gekeild. De voorstelling moest worden stilgelegd. Dat er achteraf zo’n grote mediahetze van kwam, begrijpt hij niet. “Eerlijk gezegd begrijp ik de commotie niet. Ik ben er zeker van dat er op hetzelfde moment in tien andere scholen veel ergere dingen gebeurden, maar dat is dan de pech van mijn bekende kop, zeker? De samenvatting is simpel: ‘Soms valt iets tegen’. Ik heb me achteraf uitgebreid geëxcuseerd. Aan de groep, aan die jongen én in de pers: mea culpa triplex – maar daar houdt het op. Ik ben blijkbaar niet geschikt om met hypergevoelige tieners met een smartphone om te gaan (lachje). En mijn respect voor leerkrachten die hier dagelijks mee te maken krijgen, is enorm gestegen. Ik begrijp plots waar al die burn-outs vandaan komen”, vertelt hij in Humo.

Buiten schot

Tijd om vooruit te kijken, en dat doet de 54-jarige zanger met zijn derde zaalshow ‘In blind vertrouwen’. Daarin legt hij de Belgische politiek op de rooster, net zoals in zijn twee vorige ‘tirades’. Onder meer Joke Schauvliege moet het ontgelden. “Ik had me voorgenomen om haar voor één keer buiten schot te laten. Een paar maanden lukte dat, maar toen kwam ze – gelukkig! – weer met een paar bizarre voorstellen af. Maar: geen haat dus. Al moet ik zeggen dat het bij haar kantje boord is (grijnst)”, klinkt het.

Waarover hij het in zijn voorstelling niet gaat hebben, is Bart De Wever en Theo Francken, hoewel hij bij die laatste nog een kanttekening maakt. “Ik moet toegeven – en nu geef ik mezelf bloot – dat ik Theo Francken wel mag: ik vind dat hij een aantal zéér goeie punten heeft. Hij is helemaal niet de halve nazi waarvoor hij wordt versleten. Ik hoorde hem gisteren nog op Radio 1 bij Sofie Lemaire in zijn hoedanigheid van pedagoog: straf!”, vertelt hij.

Vrees voor besmetting

Meuris geeft aan dat hij het toenemende extremisme in de wereld met lede ogen aanziet, verwijzend naar figuren als Trump en Bolsonaro. Hij beseft dat het in België zover nog niet is, maar vreest voor een vorm van gewenning. “Voor zó’n extremisme is men hier op zijn hoede. Maar tegelijk is er besmetting, hoe subtiel ook. De immigratiewetgeving, bijvoorbeeld. Hoe harder men het elders aanpakt, hoe makkelijker het wordt om ook hier te verharden. ‘Hoezo inhumaan? Kijk eens dáár!’”, aldus Meuris.

‘In blind vertrouwen’ van Stijn Meuris start op 5 december in cc Strombeek. Op stijnmeuris.be kan je alle speeldata bekijken.

Het bericht Stijn Meuris: “Ik geef toe dat ik Theo Francken wel mag” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels