HomeNieuwsEntertainmentSerena Williams doorbreekt taboe postnatale depressie

Serena Williams doorbreekt taboe postnatale depressie

Tennisster Serena Williams heeft in een interview met modemagazine Harper’s Bazaar onthuld dat ze aan een postnatale depressie leed. “Ik wilde perfect zijn voor Olympia.”

Op het veld behoort Serena Williams tot de absolute top. Ook in het moederschap wilde ze uitblinken, maar dat verliep veel moeilijker. “Toen ik Olympia’s (haar dochter) melkflesje niet kon vinden, raakte ik helemaal overstuur. Ik kon alleen maar huilen.” Negen maanden later  voelt de atlete zich veel beter en staat ze ook op het veld weer te schitteren. Voor aanstaande moeders heeft ze nog goed advies klaarliggen: We zouden er meer over moeten praten. Tenslotte hoort het ook bij de zwangerschap. Je kan het bekijken als een vierde trimester.

Complicaties

De tennisster had een zorgeloze zwangerschap, maar tijdens de bevalling liep het mis. Haar dochter werd door complicaties vroeger dan verwacht met een keizersnede geboren Door een aangeboren bloedziekte waren er ook risico’s voor Serena’s gezondheid. Ook al is de meervoudige Grand Slam-winnares ondertussen weer gelukkig, echt zorgeloos zal ze nooit zijn. “Ik ben bang dat ik niet tegelijkertijd de beste moeder en de beste tennisster kan zijn.”

Het bericht Serena Williams doorbreekt taboe postnatale depressie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels