HomeNieuwsEntertainmentRob de Nijs kondigt noodgedwongen afscheid aan wegens ziekte

Rob de Nijs kondigt noodgedwongen afscheid aan wegens ziekte

De Nederlandse zanger Rob de Nijs zet binnenkort een punt achter zijn carrière. Bij de 76-jarige zanger werd de ziekte van Parkinson vastgesteld.

Spijtig nieuws uit de muziekwereld. De Nederlandse zanger Rob de Nijs lijdt aan de ziekte van Parkinson, een degeneratieve hersenziekte waarbij zenuwcellen langzaam afsterven.

Overeind gekrabbeld

De Nijs kreeg het verdict pas enkele weken geleden te horen. “Het is natuurlijk dramatisch nieuws, maar we zijn er niet door platgewalst. Eerst wel, nu weer overeind gekrabbeld en het gaat weer, dat moet ook wel. Aan mijn jongste zoon (de 7-jarige Julius; red.) hebben we uitgelegd dat papa trilt en dat hij ziek is. Dat hij daardoor weleens kan vallen en dat hij dus een beetje moet uitkijken. Sindsdien waarschuwt hij me de hele dag voor alles. Het is ontroerend en aandoenlijk.”, vertelt hij in De Telegraaf.

Onwel tijdens optreden

De zanger van onder meer ‘Mallle Babbe’, ‘Dag zuster Ursula’ en ‘Banger hart’ viel drie weken geleden nog van het podium toen hij onwel werd. “Dat heeft er in mijn gezin en omgeving ingehakt. Ik had het nieuws net te verwerken gekregen toen dat gebeurde. Het was akelig om te zien, helemaal als het jezelf betreft, maar ook sommige reacties waren verschrikkelijk. Ik zou dronken zijn geweest, noem maar op”, klinkt het.

Afscheidstournee

De zangcarrière van de Nijs begon in de jaren 60. De aankondiging van zijn afscheid betekent echter niet dat hij onmiddellijk gaat stoppen. Hij wil nog een laatste album maken en volgend jaar zal dan een afscheidstournee volgen in Nederland. “Ik wil op een nette manier, na zestig jaar, afscheid nemen van het publiek”, besluit hij.

‘Malle Babbe’, de bekendste hit van Rob de Nijs uit 1970:

In 1996 scoorde hij zijn eerste en enige nummer 1-hit met ‘Banger hart’:

Het bericht Rob de Nijs kondigt noodgedwongen afscheid aan wegens ziekte verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels