HomeNieuwsEntertainmentReese Witherspoon aangeklaagd voor plagiaat

Reese Witherspoon aangeklaagd voor plagiaat

Reese Witherspoon kreeg veel lof als producer van de film ‘Gone Girl’, een psychologische thriller gebaseerd op de roman van Gillian Flynn. Nu beweert een schrijfster dat het duo haar verhaal heeft gestolen.

‘Gone Girl’ kwam uit in 2014 en is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Gillian Flynn, die ook het scenario schreef. De film vertelt het verhaal van een vrouw die op haar vijfde huwelijksverjaardag verdwijnt. Haar ogenschijnlijk ideale echtgenoot verandert algauw in de hoofdverdachte wanneer aan het licht komt dat zijn leven gebaseerd is op leugens en bedrog.

Out of the Blue

Volgens schrijfster Leslie Weller vertoont het scenario opvallend veel gelijkenissen met het script ‘Out of the Blue’ dat zij in 2005 schreef en naar een agentschap verzond. “Verschillende verhaallijnen zijn hetzelfde, zoals een huwelijk dat langzaam uit elkaar valt en een brave huismoeder die in een psychopate ontaardt.” Ook de structuur en opbouw van het verhaal komen sterk overeen.

Weller klaagt niet alleen Witherspoon en Flynn aan, ook de regisseur David Fincher blijft niet gespaard. “Ik heb die tekst ooit opgestuurd in de hoop dat het opgepikt zou worden. In plaats daarvan werd het gestolen”, klinkt het.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels