HomeNieuwsEntertainmentRecord: ‘Black Panther’ brengt meer op dan ‘Titanic’

Record: ‘Black Panther’ brengt meer op dan ‘Titanic’

Superheldenfilm ‘Black Panther’ is een absolute geldmachine. De film heeft in de Amerikaanse cinema’s 542 miljoen euro opgebracht en steekt zo klassieker ‘Titanic’ voorbij. 

‘Black Panther mag zich officieel de op twee na meest winstgevende film ooit noemen. Wereldwijd bracht de prent 1,05 miljard euro op. In Amerika alleen bracht de productie 542 miljoen euro in het laatje. Enkel ‘Avatar’ en ‘Star Wars: The Force Awakens’ doen nog beter, met een opbrengst van 618 miljoen euro en 760 miljoen euro. Met deze stunt valt ‘Titanic’ dus uit de top drie.

Regisseur Ryan Coogler kreeg een budget van 163 miljoen euro om het verhaal rond de zwarte superheld te verfilmen. Disney en Marvel Studio’s mogen zich in de handen wrijven als grootste geldschieters. Na enkele maanden hebben ze hun investering al dubbel en dik terugverdiend.

Verwacht wordt dat de inkomsten uit Blu-ray en DVD’s ook enorm gaat zijn. ‘Black Panther’ staat sinds zijn release eind februari immers onafgebroken in de top 10 van de meest illegaal gedownloade films op het internet.

Wesley Snipes

‘Black Panther’ volgt het verhaal van T’Challa, die na de dood van zijn vader terugkeert om zijn plaats als koning van het Afrikaanse land Wakanda op te eisen. In 1992 speelde Wesley Snipes al met het idee om een film te maken over het Marvel-personage, maar dit werd nooit concreet. ‘Black Panther’ ging op 29 januari 2018 in première.

Het bericht Record: ‘Black Panther’ brengt meer op dan ‘Titanic’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels